Ledigheden falder i den sønderjyske metalindustri

16. november 2016 REGIONALT
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Antallet af ledige metalarbejdere i Sønderjylland er faldet med næsten 20 pct. det seneste år. Fra oktober 2015 til oktober 2016 kom 65 flere metalarbejdere i arbejde, og ledigheden er nu nede på 2,4 pct.

Der er fremgang i den sønderjyske metalindustri, og der bliver fortsat færre ledige smede, industriteknikere og automekanikere. Fra oktober 2015 til oktober 2016 blev antallet af ledige metalarbejdere i Sønderjylland reduceret med 65 fra 336 til 270 svarende til et fald på 19,5 pct. Metalledigheden i Sønderjylland er nu nede på 2,4 pct.

Det viser de nyeste ledighedstal fra Dansk Metals A-kasse.

”Det går fortsat fremad på langt de fleste industrivirksomheder i Sønderjylland. Virksomhederne har fået godt gang i hjulene og har masser af ordre, så der er virkelig brug for dygtige hænder”, siger Jesper Lund, der er afdelingsformand for Metal Sønderborg.

I de fem andre Metal-afdelinger i Sønderjylland er tendensen nøjagtig den samme som i Jesper Lunds Metal Sønderborg: ledigheden bliver ved med at falde.

”Vi må oftere og oftere sige til virksomhederne, at vi ikke kan hjælpe dem med at skaffe de medarbejdere de har brug for. Og det hjælper sjældent, at vi ringer rundt til vores kolleger i de andre Metalafdelinger, for de har også meget få ledige. Vi opfordrer selvfølgelig alle virksomheder til at tage flere lærlinge, så vi undgår en situation, hvor fremgangen i industrien går i stå på grund af mangel på arbejdskraft”, siger Jesper Lund i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...