Ledigheden falder i den sønderjyske metalindustri

16. november 2016 REGIONALT
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Antallet af ledige metalarbejdere i Sønderjylland er faldet med næsten 20 pct. det seneste år. Fra oktober 2015 til oktober 2016 kom 65 flere metalarbejdere i arbejde, og ledigheden er nu nede på 2,4 pct.

Der er fremgang i den sønderjyske metalindustri, og der bliver fortsat færre ledige smede, industriteknikere og automekanikere. Fra oktober 2015 til oktober 2016 blev antallet af ledige metalarbejdere i Sønderjylland reduceret med 65 fra 336 til 270 svarende til et fald på 19,5 pct.

Artiklen fortsætter under annoncen

Metalledigheden i Sønderjylland er nu nede på 2,4 pct.

Det viser de nyeste ledighedstal fra Dansk Metals A-kasse.

”Det går fortsat fremad på langt de fleste industrivirksomheder i Sønderjylland. Virksomhederne har fået godt gang i hjulene og har masser af ordre, så der er virkelig brug for dygtige hænder”, siger Jesper Lund, der er afdelingsformand for Metal Sønderborg.

I de fem andre Metal-afdelinger i Sønderjylland er tendensen nøjagtig den samme som i Jesper Lunds Metal Sønderborg: ledigheden bliver ved med at falde.

”Vi må oftere og oftere sige til virksomhederne, at vi ikke kan hjælpe dem med at skaffe de medarbejdere de har brug for. Og det hjælper sjældent, at vi ringer rundt til vores kolleger i de andre Metalafdelinger, for de har også meget få ledige. Vi opfordrer selvfølgelig alle virksomheder til at tage flere lærlinge, så vi undgår en situation, hvor fremgangen i industrien går i stå på grund af mangel på arbejdskraft”, siger Jesper Lund i en pressemeddelelse.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...