Ledighedstallene i Sønderborg er lavere end før Corona-krisen

24. marts 2021 Erhverv

Da Corona-krisen kom væltende for godt et år siden, frygtede formanden for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, at ledigheden ville eksplodere. Men hjælpepakker og en række initiativer fra Jobcenter gjorde, at det ikke gik helt så galt.

“Gennem Job- og UddannelsesAkademiet er det lykkedes at få rigtigt mange såkaldt nyledige i arbejde eller uddannelse i en fart”, siger udvalgsformand Jan Prokopek til SønderborgNYT. Akademiet blev sat sammen for ekstra penge, der kom fra Byrådet og de blev givet med et håb om, at det ville være med til at ledigheden ikke ville blive enorm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Prokopek fortæller videre, at de erfaringer, akademiet har høstet i indsatsen for nyledige, nu også bruges til at hjælpe langtidsledige. Han ser ledigstallene som en dokumentation for, at akademiet er den helt rigtige løsning, fordi stedet hjælper ledige videre.

Job- og Uddannelsesakademiet er godt for både borgere og virksomheder”, siger Rie Bramsen, som er ansat i akademiet.

På Job- og UddannelsesAkademiet er der medarbejdere, som kender det lokale arbejdsmarked og nogle, der har styr på uddannelser. Andre ved alt om, hvordan et cv og en ansøgning skal se ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har kompetencerne i huset til det her. Folk kan bare komme ind ad døren uden aftale. Det er helt uformelt”, siger arbejdsmarkedschef Lasse Kamp.

Tidligere købte Jobcenter pladser hos eksterne virksomheder, som hjalp ledige med jobsøgning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...