Leif Maibom fik Tumpe-prisen for 30 års genudsendelser

4. juli 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lige da Sønderborgrevyen var ved slutte og skuespillerne var i fuld gang med at takke af, blev alting afbrudt af Flemming Jensen, der bad Leif Maibom sætte sig ned og tage det helt roligt. Og ind kom en stol og også en af Comwells tjenere, der gav Leif Maibom en flaske god rødvin.

Per Pallesen krydrede Sønderborgrevyen med at overrække en flot pris til Leif Maibom: Tumpeprisen

Per Pallesen krydrede Sønderborgrevyen med at overrække en flot pris til Leif Maibom: Tumpeprisen

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når jeg tillader mig at afbryde i slutnummeret, så er der selvfølgelig en god grund – og det er, at du i 30 år har haft det næstsidste nummer i revyen, hvor du har fortalt de samme vittigheder om og om igen, siger Flemming Jensen. Det er helt almindeligt i alle revyer, at den morsomme mand – der ofte er chefen selv – fortæller gamle vittigheder, som ikke genfortælles af nogen, inden chefen selv tager dem op næste år.

– Per Pallesen har gjort det i Hjørringrevyen og Flemming Krøll gør det på Falster, der heldigvis ligger langt væk herfra, siger Flemming Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prikken over i’et var, at Flemming Jernsen har fundet ud af, der skal gives en pris til revyens tumpe.  Prisen er aldrig uddelt før – og den skal ikke gives igen, inden der er gået 30 år.

– Her kommer Mathiesen, der vil overrække prisen, siger Flemming Jensen – og ind kommer Per Pallesen, der giver den gas som Mathiesen, som de fleste af os har oplevet på tv, hvor han spillede sammen med Tommy Kenter.

– Vi har mange ting tilfælles og jeg har lovet din kone ikke at nævne dem alle, siger Per Pallesen og kredser længe om det med at genbruge vittigheder, inden scenen invaderes af hustruerne til revyens mandlige stjerner. Og kvinderne overrækker det flotte Tumpe-Diplom til Leif Maibom.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der følger også mange penge med prisen – og dem bruger vi på natmad og drikkevarer til revyholdet og mig selv, siger Per Pallesen Herefter beder han Leif Maibom om at rejse sig, så de to herrer kan synge en duet – sammen med publikum:

– Man kan vel ikke gøre for at man har charme, sang hele teatersalen.

Flere billeder: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.574429245940977.1073741927.371861676197736&type=1

Artiklen fortsætter under annoncen

 

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...