Lejerere giver ikke meget for beboerdemokratiet i Sønderborg Andels Boligforening

Beboerklagenævnets sekretariat er på Rådhuset
Beboerklagenævnets sekretariat er på Rådhuset
24. januar 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

I Sønderborg Andels Boligforening har der været et årelangt, bevidst mislighold af døre og vinduer i afdeling 10, som blandt andet drejer sig om Rugtoften, Havretoften med flere. Både døre og vinduer trængte til en gang maling.

Det fortæller Leif Teckemeier fra Rugtoften – på vegne af flere lejere – til SønderborgNYT.

”Men i stedet for at male, så kom boligeningen med et forslag om at udskifte alle døre og vinduer i afdelingen, hvilket ville give en huslejestigning på 8,28 procent. Det forslag blev der stemt klart nej til”, siger Leif Teckemeier. Forventningen var så, at boligforeningen gik i gang med at male.

Artiklen fortsætter under annoncen

I stedet kom der et nyt forslag på det næste afdelingsmøde, hvor der blev lagt to forslag på bordet, som vi lejere kunne vælge imellem. Det ene forslag gik på, at vi kunne få skiftet døre og vinduer for en huslejestigning på 9,49 procent og det andet gik på, vi kunne få lavet det samme for en stigning på 8.28 procent. Det var ikke muligt at stemme nej til begge forslag”.

”På det møde sikrede vores afdelingsbestyrelse, at Sønderborg Andels Boligforening fik det resultat, som den gerne ville – og det har vist sig, at den huslejestigning på 8,28 procent, der blev stemt igennem, slet ikke var nok. Der skal hentes 835.000 kroner fra de henlæggelser, som afdelingen har og de skal lægges til de 7.725.000 kroner, der skal lånes”, siger Leif Teckemeier og tilføjer, at for afdelingens henlæggelser, altså de 835.000 kroner, kunne der males mange døre og vinduer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Endnu mere trist er det jo, at håndværkerne ikke har nænnet af save de døre og vinduer, som er udskiftet, i stykker. De kunne frit hentes i containeren og det blev de”. Han fortæller videre, at der selvfølgelig er gjort flere forsøg på at få afdelingsbestyrelsen og boligforeningen i tale, men der er blot kommet undvigende svar på nogle af henvendelserne, mens andre er ignoreret.

Sagen landede hos Beboerklagenævnet

”Vi mener, der er nogle demokratiske regler i en boligforening og synes ikke, at selve afstemningen gik rigtigt til. Derfor klagede vi til Beboerklagenævnet og skrev til dem, der var flere der ville bevidne afstemningsprocessen”, siger Leif Teckemeier.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Men Beboerklagenævnet ville ikke indkalde de lejere, som ville udtale sig og traf dermed en afgørelse uden at høre på klagerens argumenter og dermed bakkede klagenævnet op om boligforeningen. Skal vi videre med sagen, skal vi selv betale for at få den i Boligretten, men boligforeningen jo bare kan bruge lejernes penge til deres advokater”.

SønderborgNYT skrev til Sønderborg Andels Boligforening via administrationsselskabet Salus, som skulle videresende lejernes kritik – men det førte ikke til et svar fra boligforeningen eller dens bestyrelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi behandler alle henvendelser seriøst og modtagne henvendelser i omtalte sag er alle blevet besvaret. Sagen er blevet behandlet i Beboerklagenævnet, som er en uvildig myndighed. Beboerklagenævnet har givet os medhold i, at sagen er behandlet korrekt og efter gældende regler”, skriver adm. direktør Lisbeth Jakobsen fra Salus Boligadministration til SønderborgNYT.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...