Lempelser for besøg på plejecentre

16. november 2020 COVID-19

Styrelsen for Patientsikkerhed lemper nu på påbuddet om besøgsrestriktioner på plejecentre i Sønderborg Kommune. De nye regler betyder, at op til tre personer må besøge en beboer på et plejecenter.

Det gælder dog stadig, at beboeren kan udpege én person, der er nærmeste pårørende. Den nærmeste pårørende må fortsat komme på besøg i beboerens egen bolig.

Men nu kan yderligere to pårørende udpeges, og disse to ‘nye’ pårørende må besøge en beboer i et dertil indrettet besøgsrum på plejecentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

På intet tidspunkt må der dog være mere end to besøgende på en gang og de pårørende kan ikke skifte ‘position’ som den nærmeste pårørende.

Lempelsen trådte i kraft søndag og lige nu er Sønderborg Kommune i gang med at lave besøgsrum ved hvert plejecenter.

“Fordi de nye besøgsrum flere steder også bliver anvendt som daghjem eller til andre formål, vil det være individuelt fra plejecenter til plejecenter, hvornår det er muligt at benytte besøgsrummet. Vi håber på at få de fleste besøgsrum i gang sidst på ugen. Opstart og besøgstider blive udmeldes fra de enkelte plejecentre, direkte til beboere og pårørende”, fortæller plejecenterchef Joan Slaikjer Hansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune forventer at  besøg i besøgsrum i de fleste plejecentre kan begynde i denne uge, mens der for enkelte plejecentre først kan en løsning klar i næste uge.

Gælder ikke for Guderup Plejecenter

Kommunen har i dag, mandag, modtaget skærpede besøgsrestriktioner på Guderup Plejecenter og der bliver endnu ikke åbnet for besøgsrum.

Årsagen er to beboere, der søndag er konstateret smittede.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...