LGBTQ+Sønderborg deltager i pride i Flensborg

Pride i Flensborg. Privat foto
Pride i Flensborg. Privat foto
16. maj 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Igen i år deltager LGBTQ+Sønderborg til priden, CSD Flensburg, som starter fra Südermarkt i midtbyen og går igennem gågaden og den nordlige del af byen for at ende ud ved havnen og tilbage til Südermarkt.  En rute på ca. en time.

LGBTQ+Sønderborg støtter op om de lokale prides, og ser det som en vigtigt prioritering at deltage i Priden syd for grænsen og i år er det vigtigere end nogensinde før at støtte Priden i Flensborg, fordi de i år har været udsat for diskrimination ved at regnbueflag for Flensbunt, er taget ned og blevet brændt af.

Artiklen fortsætter under annoncen

“i år er det særdeles vigtigt, at vi støtter op om vores venner fra Slesvig til CSD Flensburg. Generelt har der været en stigning i vold mod LGBTQ+personer lige syd for grænsen i Slesvig-Holstein. Under Rainbow Days i Flensborg dette år, har der været trusler og afbrænding af flag. Dette må vi ikke accepterer og derfor ser jeg det som en vigtigt del at være til stede til paraden i Flensborg”, siger forperson Niels Christian Aahøj Bech i en pressemeddelelse.

Normalt deltager mellem 2500 og 3000 personer til optoget i pride-paraden til CSD Flensburg. Flensborg Pride er en del af Rainbow Days som foregår i hele maj måned.  Priden og Rainbow Days arrangeres af LSVD Schleswig-Holstein og Flensbunt.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...