LGTBQ+ Sønderborg og Danfoss er glade for stor opbakning til Pride-parade

27. august 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Flere end 600 festglade mennesker gik lørdag i parade fra Rytterstatuen overfor Sønderborg Slot for kun anden gang for at vise opbakning til mangfoldighed og fri kærlighed for alle mennesker.

”Jeg er utrolig glad over, hvor godt dagen er gået. Så mange mennesker mødte op for at støtte Priden. Vi er et frivilligt og lokalt initiativ, som vil gøre en forskel for LGBTQ+personer her i Sønderborg, og derfor betyder det meget at have støtte fra Danfoss, og specielt da det kommer fra frivillige kræfter i virksomheden som vælger at bruge deres tid på at samarbejde med og støtte os. Selvom det er en global virksomhed, betyder deres lokale støtte meget for os”, fortæller forperson Niels Christian Aahøj Bech i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss var med i paraden

Med til årets parade var også Danfoss, som samtidig støttede priden. Over 50 medarbejdere fra Danfoss og deres familiemedlemmer gik med.

En af dem var Rebekka Haussner, som tog initiativ til Danfoss’ deltagelse i Priden. Rebekka Haussner, der til daglig arbejder som Senior Strategy Manager for Danfoss i Nordborg, er medlem af en af Danfoss’ medarbejderressourcegrupper, som aktivt arbejder for en mere inkluderende og mangfoldig arbejdsplads gennem erfaringsudveksling og samarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sønderborg Pride var en stor succes, og jeg er virkelig glad for, at der har været så stor opbakning til Priden. Det var et frivilligt initiativ hos os i Pride-ressourcegruppen, at vi skulle gå med i Priden, og det er virkelig blevet taget godt i mod. Vi har igen vist, at vi mener det, når vi siger, at vi ønsker at styrke mangfoldigheden, og retten til at være lige den, man er – det betyder meget som medarbejder, at vi har denne støtte”, fortæller Rebekka Haussner.

Med i paraden gik også Ilonka Nussbaumer, global chef for HR og medlem af koncerndirektionen i Danfoss.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det var dejligt at se alle de glade og festlige mennesker både fra Danfoss og andre deltagere. I Danfoss arbejder vi aktivt for at styrke diversitet, lighed og inklusion og vi har etableret flere end 40 forskellige medarbejder netværk som led i den indsats. Især ERG Pride-gruppen er meget aktiv og arbejder for at skabe en endnu mere mangfoldig arbejdsplads med lige muligheder og plads til alle, der vil gøre en forskel og gå forrest i den grønne omstilling. Medarbejdernes samarbejde med Pride Sønderborg er glimrende, fordi vi har et fælles mål om at gøre Sønderborg til en attraktiv og sikker by at bo og arbejde i for alle – uanset deres seksuelle orientering eller kønsidentitet. Jeg nød at deltage i Priden”, siger Ilonka Nussbaumer.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...