Ligeværd: Afslag på førtidspensioner skal behandles igen

5. december 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

En principafgørelse i Ankestyrelsen fastslår, at unge, der helt åbenlyst ikke har en arbejdsevne, ikke blot kan placeres på kontanthjælp for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De skal tilkendes en førtidspension. Det er en afgørelse, Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg er rigtig glad for. Men det er ikke gjort med det.

Landsforeningen Ligeværd hjælper mennesker med særlige behov.

Landsforeningen Ligeværd hjælper mennesker med særlige behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sønderborg Kommune bør med den samme effektivitet og hurtighed, som de unge blev placeret på kontanthjælp, sørge for at få forholdene bragt i orden for de unge mennesker, der er blevet ramt, siger Jørn Thrane, formand for Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Principafgørelsen handlede om en sag fra Odense, hvor Per Berga Rasmussen fra det fynske byråd efter afgørelsenudtalte på TV, at Odense kommune havde vægtet økonomien højere end mennesker og at Ankestyrelsen har sagt, at det var forkert.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mennesker er vigtigere end penge

“Afgørelsen siger, at kommunerne skal vægte mennesker mere end økonomi, så der er sager, der skal tages op påny. Og her i Sønderborg opfordrer jeg forældre til unge med særlige behov til at ringe til foreningen, hvis de har fået et afslag på førtidspension”, siger Jørn Thrane til SønderborgNyt.

Flere kommuner har erklæret unge med særlige behov for arbejdsduelige. Altså blev de sat på kontanthjælp. Problemet er, at en del af de unge med særlige behov ikke er arbejdsduelige. Ifølge Landsforeningen Ligeværd er der også tvivlsomme afgørelser i sager i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørn Thrane er allerede blevet kontaktet af politikere fra tre sønderjyske kommuner, fordi de vil vide, hvad afgørelsen i den odenseanske sag betyder for dem.

“Og afgørelsen betyder jo, at kommunerne skal igennem sagerne igen og huske, at mennesker tæller mere end penge”, siger Jørn Thrane.

Han ser gerne, at Sønderborg Kommune tager sagerne op af egen drift.

“Men jeg forventer det ikke, så jeg vil sikre mig, at de bliver sendt til Jobcenter til ny behandling”, siger Jørn Thrane.

Du kan finde adresser og andre informationer om Landsforeningen Ligeværd, når du klikker på banneret på forsiden af SønderborgNyt.dk

21. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Roklubben inviterer børn og unge til åbent hus

21. februar 2024 Kultur

Sønderborg Roklub har plads til flere ungdomsroere og holder åbent hus på Verdens Ende torsdag den 7, marts fra klokken 17 til 19, hvor børn og unge i alderen fra otte år og opefter kan komme og se hvad ungdomsroerne i klubben laver. “Vi viser vintertræning, lokaler, romaskiner og de forskellige typer af robåde frem, […]

Læs mere...