Ligeværd: Der er ikke udsigt til fremgang – men til flere klager

Arkivfoto
Arkivfoto
9. april 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

På det seneste socialudvalgsmøde, har udvalget set tallene på klager over STU-undervisningen og de kan notere sig et fald i antallet, men det giver, ifølge formanden for Lokalafdelingen Ligeværd, Jørn Thrane, ingen grund til at række armene i vejret af begejstring.

– Jeg kan se, der i 2012 blev indgivet 27 klager. De 16 er behandlet og kommunen fik medhold i de 9. Altså over halvdelen, siger

Jørn Thrane. Tallene for 2013 siger 7 klager, hvoraf de seks er afgjort sådan, at klagerne fik medhold i tre tilfælde og det samme antal sager faldt ud til kommunens fordel.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det siger faktisk, at kommunen kun fik medhold i halvdelen og det er ikke en fremgang, siger Jørn Thrane.

Flere klager i horisonten

Jørn Thrane og Ligeværd arbejder stadig på at flere af de unge med særlige behov får mulighed for at komme på efterskole, men indtil nu vil kommunen helst beholde de unge indenfor kommunegrænsen.

– Det er ret utroligt, at det ikke er muligt at komme på efterskole, når man har særlige behov. Det gør det bestemt ikke lettere, at formanden for socialudvalget selv er forstander på en af de institutioner, der tager imod vores unge – og heller ikke, han er med i det udvalg, der sidder og placerer unge på de lokale STU-tilbud, siger Jørn Thrane til Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke spor dyrere at lade en ung, der gerne vil på efterskole, komme afsted. De lokale tilbud koster mere end 200.000 kr. om året for hver elev – og pladser på socialudvalgsformandens institution er endnu dyrere, fordi man på Rendbjerghjemmet kan håndtere unge med virkeligt store udfordringer.

– Oven i det lokale STU-tilbud skal der så købes flere foranstaltninger til de unge, der har brug for støtte døgnet rundt, så det er underligt man ikke køber den fulde pakke udenfor kommunen, når nu det er billigere, siger Jørn Thrane.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det virker forkert, at STU-undervisningen ikke hører hjemme under Børn- og Uddannelsesudvalget. Dels fordi det er et uddannelsesforløb og især fordi Socialudvalgsformanden er institutionsleder og hans hustru har frem til april været STU-konsulent, sekretær i placeringsudvalget og visitationsudvalget. Siden 1. april har hun siddet i en splinterny stilling, hvor hun skal hjælpe de nyuddannede STU-elever i job, siger Jørn Thrane. Hans fornemmelse er, at stillingen er tilpasset hende.

Intelligente besparelser

Artiklen fortsætter under annoncen

I Byrådssalen har Peter Hansen fra Venstre flere gange sagt, at det giver god mening, når kommunen ser på, om man kan købe

den samme ydelse til færre penge eller få mere for de samme penge. Her er der mulighed for at få mere for færre penge.

– Det får mig til at tænke, at Niels Ole Bennedsen ikke skulle have sagt ja til formandsposten i Socialudvalget, når han samtidig er leder af en af de institutioner, der hører under hans område, siger Peter Hansen til Sønderborg Nyt. Ifølge Peter Hansen har socialdemokraten for mange kasketter på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det synspunkt, at STU-uddannelsen burde ligge i Børn- og Uddannelse er han ikke det eneste byrådsmedlem, der har, men Niels Ole Bennedsen har forklaret politikerne, han sagtens kan skille tingene fra hinanden.

 

4. december 2024 Gråsten, Samfund

Adsbøl byder velkommen med skulpturer fra Tour de France

4. december 2024 Gråsten

Adsbøl Borgerforening har realiseret en drøm om at skabe en unik byport med skulpturerne, der blev brugt som udsmykning til Tour de France-etapen i Sønderborg i juli 2022. De markante skulpturer pryder nu indfaldsvejene til Adsbøl og symboliserer byens historiske tilknytning til teglværksindustrien ved Nybøl Nor. Initiativet blev taget af borgerforeningen kort før Tour de […]

Læs mere...