Ligeværd: I skal også finde job til unge med særlige behov

13. februar 2016 Sundeved

Ligeværd i Sønderborgs formand, Jørn Thrane, skriver:

Sønderborg Kommune, Asylprojekt Sønderborg og organisationen Integrationsnet er gået sammen i et fælles projekt, som skal hjælpe flygtninge hurtige i job. Man skal bla. finde ud hvad de forskellige de kan og spejle det med virksomhedernes behov!

Flot!

Jørn Thrane håber unge med særlige behoiv får lige så stor hjælp som flygtninge, som rigtigt mange vil finde arbejde til.

Jørn Thrane håber unge med særlige behoiv får lige så stor hjælp som flygtninge, som rigtigt mange vil finde arbejde til.

Rigtigt godt gjort!

Men har i ikke glemt nogen?

Nej siger i?

Men hvad så med unge med særlig behov?

Har de ingen ret til job?

Skal de bare leve under fattigdomsgrænsen hele deres liv?

Mange politikere hyler op at flygtninge ikke kan leve af integrationsydelse, men unge med særlig behov, de skal leve for samme beløb, uden mulighed for yderligere indtjening.

På landsplan er der pt. mindre end 15 procent af de unge mennesker, som har gennemført deres STU i årene 2012 og 2013, som er videre i job eller uddannelse.

Det vil sige, at mere end 8 ud af 10 er på laveste kontanthjælp – uden mulighed for at komme videre i livet! De kommunale jobcentre kan jo højst tilbyde praktik på praktik og hvis de er heldige så får de efter 5-10 år så et resurseforløb med en varighed på 5 år, som sikkert skal gentages et par gange – og ja, det unge menneske er stadig på den mindste kontanthjælp!

Livslang kontanthjælp

Sådan er livet for unge med særlig behov.

jobcenterSå kan det så godt være, at nogle landspolitikere mener, at handicappede, der iblandt unge med særlig behov, bare skal have et fleksjob eller måske en pension. Men det er bare noget man får.

Jeg vil fortælle jer utroligt samfundsfjerne politikere, sådan foregår det nemlig ikke ude i det virkelige liv.

I det virkelige liv er et fleksjob noget man skal kæmpe for i mange år.

Så kære politikere, arbejdsgivere, kommuner og private organisationer , når I nu viser, at I kan samarbejde! Så gør det venligst også, når det drejer sig om unge med særlig behov og handicappede.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk