Ligeværd om svigt af børn: Skift de ledere der ikke er fagligt klædt på til deres opgaver

29. juni 2017 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Jørn Thrane, fmd. for Ligeværd i Sønderborg, skriver:

Der skal monteres en nummerautomat ved byrådets toilet ellers giver det kø og dermed stridigheder ved håndvasken for at komme først til at vaske sine hænder i sagen om fejl ved fejl i børnehandicapområdet:

Først Peter Hansen, der skriver i en pressemeddelelse, at borgmester og udvalgsformanden skal løfte deres ansvar, hvilket jeg ikke er uenig i. Men sådan så Peter Hansen ikke tingene i sidste byrådsperiode, hvor det var Venstres udvalgsformand, Tage Petersen, der sad for bordenden i Børne- og Uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

I øvrigt begyndte det at sejle i Børne- og Uddannelsesforvaltningen allerede dengang, hvor  Jørn L Petersen var formand og Venstre var allerede dengang modstander af en ordentlig behandling af børn og unge med særlig behov.

Efter Jørn Lehmann blev Tage Petersen formand for Børne- og Uddannelsesudvalget og det var med Aase Nyegaard som borgmester, hvilket indebar, at hele området sejlede:

Grædende forældre har været til møde med både Tage Petersen og Aase Nyegaard, hvor de blev lovet guld og grønne skove.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det var glemt, så snart de rejste sig fra stolene.

Intet skete.

Meget i forvaltningen sejlede bare endnu mere. Tænk bare på Alssund- Børne- og ungecenter med stofmisbrug, knivdrab, voldeligt personale, leder der, ifølge Arbejdstilnyet, moppede kollegerne etc.

Hvor var du henne i alt det, Peter Hansen?

Havde du travlt med at være vennernes ven?

Du gjorde bestemt ingenting.

“Ikke din opgave” lød svaret, når nogen spurgte dig direkte.

Så hvorfor nu?

Valgflæsk?

Artiklen fortsætter under annoncen

Eller bare dårlig hukommelse?

Politikere vil have låg på

Daniel Staugaard, kredsformand for Venstre og kommuneansat, der bruger sin arbejdstid på private Facebook-kommentarer, hvor han bla. langer ud efter Sven Jensen, fordi Sven Jensen har sin selvstændige mening om Børne- og Uddannelsesforvaltningen. En mening, der ifølge kommunemedarbejder Daniel Staugaard ikke er Venstres politik.

Ole W. Stenshøj, erhvervsudvalgsformand, bruger også Facebook til at komme med ytringer mod de politikere der går imod byrådets plan om bare at lukke øjnene, til ham vil jeg bare sige:

Artiklen fortsætter under annoncen

Kære Ole W. Stenshøj, du har nu siddet i byrådet i næsten fire år og du tælles – trods en formandspost – med i rækken af de folkevalgte, der intet har udrettet. Du har ikke flyttet så meget som et komma, kun ekspederet din forvaltnings gisp.

Om de så er eller rigtige eller forkerte, det ved du intet om, for du bruger byrådsmøderne til at surfe på internettet, så tag nu at fej foran din egen dør først.

Jeg undrer mig så også over, at Niels Ole Bennedsen flyver under radaren. Meget af det, der roder i dag, hørte jo under hans forvaltning, men måske er forklaringen, at den, der intet gør, laver heller ingen fejl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Niels Ole Bennedsen sendte jo hele det personale, der tog tilløbet til rodet, med over i udvalgsformand Erik Lorenzens fold.

Mit fromme ønske er at i politikere nu står sammen og får ryddet op i denne forvaltning –  og  ønsket er rimeligt simpelt at opfylde: Skift de ledere og mellemledere og medarbejdere ud, der blev ansat, fordi de er venner med byrådspolitikere eller andre kommunale ledere. Lav en beslutning om, at der fremover alene ansættes medarbejdere med de rette kompetancer til det job, de skal bestride.

Skift mottoet med: Alt godt til dem vi kan li’.

Skift det til: Alt godt til byens borgere.