Ligeværd: Vi mener 11 pensionssager er vurderet forkert

Arkivfoto
Arkivfoto
9. december 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Siden SønderborgNyt bragte artiklen om forkerte afgørelse i pensionssager, har 11 borgere ringet til Landsforeningen Ligeværd Sønderborgs formand Jørn Thrane.  Enten på vegne deres børn eller dem selv.

“Nu er jeg jo ikke læge, men hvis bare halvdelen af det, som de mennesker fortæller, passer, så er alle 11 ifølge lovgivningen berettiget til en pension”, siger Jørn Thrane til SønderborgNyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNyt er mandag aften blevet orienteret om, at Sønderborg Kommune har fundet nogle sager, der ifølge Jobcenter bør vurderes påny. Og det er man indstillet på at gøre.

“Lovgivningen på området er ikke klokke klar, men nu er der en afgørelse fra Odense, der viser, hvilke intentioner der er bag formuleringerne”, siger et byrådsmedlem til SønderborgNyt. Han glæder sig især over, at det er forvaltningen, der selv har lagt problemet frem for politikerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså kan Landsforeningen Ligeværd bede de 11 personer, som har kontaktet foreningen, om at henvende sig til kommunen, der så vil se på sagerne igen.

Tragisk sag

Artiklen fortsætter under annoncen

“En af henvendelserne til Landsforeningen Ligeværd drejer sig om en ung kvinde på 24 år. Den unge har en sjælden diagnose, der gør, at hun dør indenfor ganske få år. Hun er på alle måder meget skrøbelig, men alligevel bliver hun sendt i aktivering  på AlsMic i Guderup, hvor hun endte med at afbryde forløbet efter to blodpropper i hjernen”, siger Jørn Thrane.

“Hun er stadig på kontanthjælp, selvom den lidt højere ressource-ydelse ville være rigtig”, siger Ligeværdsformanden. Han synes, at Sønderborg Kommune passer alt for godt på de penge, der skal gøre livet tåleligt for udsatte borgere.

Det samme gjorde Odense Kommune.

“Byrådet i Odense lagde mere vægt på kommunens økonomi end på borgerne”, siger Per Berga Rasmussen fra byrådet i Odense.

“Nu har vi fået at vide, at det var forkert”, siger han.

Læs artiklen om principsagen HER

29. maj 2024 Samfund, Sønderborg

TV: Borgmesteren kommer med appel til regeringen og Folketinget

29. maj 2024 Samfund

Tonen er klar og ligefrem i en henvendelse fra borgmester Erik Lauritzen, der sammen med lokale fagforeninger har sendt et brev til regeringen og de folkevalgte på Christiansborg: Det kommunale offentlige velfærdssystem er underfinansieret, og til SønderborgNYT TV siger Erik Lauritzen, at der ikke er brug for flere skattelettelser. Årsagen til borgmesterens appel er, at […]

Læs mere...