Ligeværds formand: Hvem skal unge med særlige behov stemme på?

18. oktober 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Formand Jørn Thrane, Ligeværd i Sønderborg, skriver:

Skal Ligeværds unge mennesker stemme?

Og hvis de skal, hvem skal de så stemme på?

Hvem vil varetage deres interesser!

Jeg har så prøvet at læse alle parties valgprogrammer.

Hele to partier/lister omtaler børn og unge med særlig behov. Og selvfølgelig er der nogle byrådskandidater med en ordentlig holdning, som gemmer sig i mængden og dem har jeg så prøvet på at finde.

Enhedslisten

Enhedslisten med Anders K Brandt i spidsen: Han har klart meldt ud og jeg citerer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg interesserer mig ikke for unge med særlig behov. Jeg skal til Tanzania nu og vi kan snakkes ved, når jeg kommer hjem”.

Det var februar 2016, og jeg har intet hørt til ham igen, men jeg ved, at det ikke er arbejdet i Børne- og Uddannelsesudvalget der slider på ham, for der kommer han nemlig sjældent.

Venstre

Venstre har for første gang i historien nævnt unge med særlig behov, dejligt. De vil give STU-elever et reelt frit valg, og en “special-UU-vejleder” og den kommer de så let om, de vejledere er nemlig eksisterende på nuværende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er så mere spændt på, om Venstre husker det, når regningen på hele deres skoleplan bliver gjort op.

Men Claus Klaris, ham skal man lade være med at lave aftaler med, han mener at være Guds gave til folket, så han har ikke behov for at overholde aftaler.

Konservative

Det Konservative Folkeparti med Ole Wandahl Stenshøj i spidsen: Deres politik på området er umulig at finde på internettet, så det er nok med ham, som det plejer: Han skal spørge sin forvaltning, hvilken mening han har.

Artiklen fortsætter under annoncen

SF

SF stiller igen med Jørgen Jørgensen i spids og det er ham, vi skal  stemme på, hvis STU-elever skal spærres inde på et totalt indholdsløst opbevaringssted, som han så har den frækhed at kalde STU.

Jørgen Jørgensen sørger først og fremmest for, at hans venner og andre, som har ham i deres bestyrelser, kan tjene penge på børn og unge med særlig behov.

Og han sørgede for, at hans egne fik så lukrative kontrakter, at de ikke engang skal bruge tid på vores unge, men også fik penge for de elever, de ikke havde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Jørgensen ser sig heller ikke for god til at svine folk til på Facebook, især hvis han har fundet ud af, at den pågældende ingen facebookprofil har, det er selvfølgelig nemmere end at tage en saglig debat.

Nye Borgerlige

Nye borgerlige har Karsten Grau i spidsen og jeg har ledt –  uden at kunne finde andet, end at Karsten Grau er valgt i byrådet for DF, og har siden bruddet med dem intet foretaget sig.

Liberal Alliance

Liberal Alliance med Sarah Marie Grønbæk i spidsen vil have mere velfærd for færre penge. Sådan tolker jeg hendes valgprogram, og det lyder jo ikke ringe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hvordan?

Alsisk Parti

Her taler Bruno Clausen om flere hjemmehjælpere.

Fælleslisten

Listen har følgende i deres program: Udsatte unge skal ligestilles med andre unge, dejligt at i vil som Ligeværd Sønderborg vil, nemlig ligeværdige forhold for alle.

Et muligt valg fra den liste kunne være Camilla Beier, fordi hun om nogen ved , hvad det betyder at have en ung med særlig behov.

Dansk Folkeparti

Ja, hvis det er Jan Callesen og Stefan Lydal der skal stå for politiken, så kan jeg kun sige lige som vores dronning: Gud bevare Danmark

De to herrer er ikke engang i stand til at holde en simpel aftale og dermed ikke til at stole på.

Men nu er der jo også to damer på DF-listen over byrådskandidater og de lyder begge til at vide, hvad det vil sige at have et barn eller ungt menneske med særlig behov.

Radikal Venstre

Jeg har kikket på hjemmeside.

Sidste gang der er kommet noget på den er 20. august 2014, så hvad de står for kan ingen sige. Men det er jo typisk radikalt: Man har et synspunkt – til man tager et nyt.

Socialdemokraterne

Erik Og Ditte Lauritzen vil gøre det nemmere at være socialt udsat her i kommunen og indkalder til stormøde, flot dejligt.

Men de har bare ikke inviteret alle de frivillige foreninger, som har med udsatte at gøre. Kun to lokale foreninger kunne de finde ud af at invitere, og der er den ene endda en forening som tjener store penge på andres nød, ja Kirkens Korshær, der tager over 1400 kommunekroner for at opbevare et hjemløst menneske én nat i et kosteskab.

En anden fra det parti er Niels Ole Bennedsen, som er den eneste, som ved hvad en STU er.

Hvis han selv skal sige det.

Det eneste han har super god forstand på, det var – sammen med Jørgen Jørgensen – at sørge for, hans arbejdsplads, Rendbjerghjemmet blev favoriseret, og fik betaling for elever som ikke var der.

Ellers er mest kendt for at lave ingenting i de fire år, har har kaldt sig socialudvalgsformand.

Men ikke alle i det parti er ligeglade med unge med særlig behov. Bare prøv se Jesper Kock, ungt medlem i byrådet, han har unge med særlig behov tæt på og ved hvad det vil sige. Han vil gerne samarbejde om at lave en STU, som kan bruges til noget og ikke som nu blot parkering.

Slesvigsk Parti

Med den radikale Stefan Kleinsmidt i spidsen drømmes der om fælles banegård i Flensborg, masser af kultur, men ingen ordentlig behandling og opførsel over for menneskene her i kommunen, så de er ikke en stemme værd. 

Regionsrådsvalg

Det er så nemt: Ingen vil nogen noget, ingen gør noget for nogen.

Altså sidder man kun der for egen vindings skyld.

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...