Lille APP sikrer unge mod kedsomhed og ensomhed

4. december 2015 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Når unge mennesker flytter fra hjembyen for at uddanne sig, så oplever en stor del pludselig at stå i en fremmed by, hvor de ikke kender et øje og ikke aner, hvad pokker de skal få tiden til at gå med. Det giver ensomhed og det er drønkedeligt.IMG_5274

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så er det jo rigtigt godt, vi arbejder på en APP, der skal vise, hvilke muligheder unge har for alt kultur- fest- og fritidsliv i Sønderborg”, siger en gruppe friske iværksætterpiger i deres fremlæggelse af en finale-iværksætteridé.

Sådan lagde Socialize ud, da de tog fat på at fremlægge deres idé i finalen ved Årets Iværksætterpris i BC SYD fredag eftermiddag.

“Vi bor selv i Sønderborg og er i uddannelse her, så det er oplagt vi lægger ud med Sønderborg. Og lige nu skal vi have fat i Sønderborghus, så de kommer med i vores APP”, siger de.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pigerne kalder sig Socialize og deres idé skal bredes ud til unge gennem introteamet på Alsion og andre uddannelsesteder.

“Brugerne kan også selv lægge arrangementer ind. På en måde ligesom på Facebook og Tinder. Socialize er bare mere enkel at bruge. Og det med at brugerne kan lægge arrangementer ind betyder jo, at de gamle kan lære de nye studerende, hvor der er sjovt”, siger pigerne.

Er det en god idé

Dommertrioen.

Dommertrioen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pigernes idé lyder jo ret enkel og i stedet for at sprøge sig selv, om det er en god idé, der kan føres ud i livet og blive en god forretning, så kan man lytte til dommerpanelet, der består af Bent Jensen fra Linak, Trine Lindén fra Commocean og Allan Kaczmarek fra GShare og Swipbox.

“Socialize bliver nummer ét i gruppen med unge iværksættere, fordi de er nået langt med ideen, den er billig at lave, billig at bruge og der er mange, der får glæde af den”, var ordene fra dommertrioen.

Artiklen fortsætter under annoncen

galleri

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...