Lillejuleaften for 50 år siden blev Bitten & Mads Clausens Fond stiftet

23. december 2021 Nordborg
Peter Mads Clausen
Peter Mads Clausen

Bitten Clausen stiftede Bitten & Mads Clausens Fond lillejuleaften 1971 for at værne om Danfoss. Jubilæet er blevet fejret i 2021 og i anledningen af årsdagen for Fondens stiftelse rundes året af med en film.

Gennem 50 år har ejerskabet af Danfoss været placeret i Bitten & Mads Clausens Fond, der blev stiftet af Bitten Clausen lillejuleaften i 1971.

Fonden har gennem årene tilført især den sønderjyske egn over to milliarder kroner til mere end 100 projekter og initiativer som direkte eller indirekte er til gavn for Danfoss.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Bitten & Mads Clausens Fond i en pressemeddelelse.

”Ved at stifte Bitten & Mads Clausens Fond sikrede min mor ikke alene det fremtidige ejerskab af Danfoss, men også en videreførelse af de grundlæggende værdier i vores familie. I dag afspejles begge dele klart i fondens aktiviteter. Nogle af vores investeringer sker for at generere et finansielt afkast og styrke Fondens og dermed Danfoss’ kapitalgrundlag. Andre projekter går vi ind i med hjerte og sjæl uden at forvente et kortsigtet økonomisk afkast. I stedet ligger gevinsten i den samfundsmæssige værdi, projektet skaber lokalt”, fortalte fondsformand Peter Mads Clausen i anledning af jubilæet.

Artiklen fortsætter under annoncen

På årsdagen for sin stiftelse har fonden lavet en film, der takker for den positive opmærksomhed i forbindelse med jubilæet og viser klip fra fejringen den 29. oktober.

Jubilæumsfilmen, der bl.a. indeholder klip fra skatteminister Morten Bødskovs tale ved jubilæet i Sønderborg, er tilgængelig her: DK Bitten og Mads Clausens Fonds 50 års jubilæum .

På Fondens hjemmeside præsenteres nogle af de mange projekter, som det over årene er blevet til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Via hjemmesiden er det også fortsat muligt at sende en hilsen til Bitten & Mads Clausens Fond i anledningen af 50-års jubilæet – 50 år BMCfond.dk – Sidste dag for at sende en hilsen til fonden er den 29. december.

SønderborgNYT TV kan du se og høre Peter Mads Clausen og direktør Per Have fortælle om Bitten og Mads Clausens Fond

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk