Linak-ansatte har fået inflationstillæg ind på kontoen

23. september 2022 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Her få måneder før de private overenskomstforhandlinger starter, er der normalt ro på bagsmækken. Virksomhederne afventer, at de store forlig kommer i hus – og så først efterfølgende starter de lokale lønforhandlinger.

Men tiden er slet ikke normal med en inflationen på 9,9 procent og stigende energipriser på himmelflugt.

Det har fået flere af landets største virksomheder til ekstraordinært at åbne op for lønningsposen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Linak har alle medarbejdere i august måned fået et inflationstillæg på 5.000 kroner.

En inflationen på 9,9 procent og energipriser på himmelflugt har fået flere af landets største virksomheder til ekstraordinært at åbne op for lønningsposen, skriver Fagbladet 3F i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over inflation og prisstigninger peger arbejdsmarkedsforsker Nana Westly Hansen fra Faos ved Københavns Universitet på udfordringen med at få udfyldt ledige stillinger som en årsag til den højere løn.

“Mange har haft svært ved at skaffe arbejdskraft nok og har en stor interesse i at fastholde deres ansatte. Det går også rigtigt godt i mange virksomheder med store overskud”, siger hun.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...