Linak-ejer Bent Jensen er gæst i Brecklings Bogcafé

Bent Jensen er også en god spillemand. Foto: Ole Kæhler
Bent Jensen er også en god spillemand. Foto: Ole Kæhler
20. februar 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Når Allan Breckling indtager scenen i Sønderborghus den 5. maj, så bliver det i selskab med Bent Jensen fra Linak og de to skal have en samtale om den bog, der er udgivet om Bent Jensen.

”Det er lidt sjovt, der allerede er solgt en hel del billetter, så der må være mange, som har lyst til at lytte til, hvad Bent Jensen kan fortælle. Jeg ved jo, at han er glad for musik, så jeg har planlagt en overraskelse”, siger Allan Breckling til SønderborgNYT og opfordrer til, at folk følger med på Breckling Bogcafés Facebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bent Jensen er vokset op i Nordborg, hvor hans far havde virksomheden Christian Jensen & Sønner Nordborg ApS.

“I en stor del min barndom var jeg på værkstedet og det var alletiders legeplads, hvor jeg blandt andet byggede sæbekassebiler og far hjalp med at sætte motor på”, sagde Bent Jensen ved et arrangement hos Red Barnet og SOS Børnebyerne. På et tidspunkt skulle han i realen.

“Det var min mor, som ville have det og hun lovede mig et skrivebord, hvis jeg gjorde det – og på den måde fik jeg også selv noget ud af det”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter realeksamen blev han maskinarbejderlærling på Danfoss og det var også i den tid, spillemandsmusikken var populær.

“Den fik mig til at springe ud af sengen og danse om morgenen og jeg ville også selv spille. Derfor fik jeg fat på en violin og en bue. Da jeg lod buen glide hen over strengene sagde den ikke en lyd. Det viste sig, buen skulle have harpiks og det fik den så. Jeg prøvede at spille Den Toppede Høne og det lød slet ikke godt – og så gik jeg ellers i gang med at øve”, sagde Bent Jensen, som nu har spillet til folkedans i flere end 40 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter Bent Jensen blev maskinarbejder fandt han hurtigt frem til, at det var en god idé at blive ingeniør og han begyndte på Teknikum.

På Teknikum mødte jeg Peter Mads Clausen, som sad i kørestol efter en bilulykke og vi begyndte at undersøge, om vi kunne lave en hæve-sænkeordning til kørestolen og det var derigennem jeg fik ideen til akuatorer”, sagde Bent Jensen, som derefter begyndte at udvikle ideen, der gjorde Linak til en succes.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...