Lions Als: 558 tulipanbuketter – det er lig med 41.850 kroner til velgørenhed

15. marts 2018 Sundeved

Lions Als bragte forleden 558 buketter ud til butikker, kontorer, sygehus, plejehjem og private, som dermed støtte klubbens indsats mod misbrug – en indsats som hjælper børn, unge og familier lokalt.

Det er efterhånden syvende år, Lions Als har aktiviteten, hvor alle 30 medlemmer på forhånd tager ud og laver aftaler med købere om, at de får leveret buketter en bestemt dag. Buketterne leveres i vaser med vand, så de er klar til at stille på skrivebordet, cafébordet, butiksskranken eller et fjerde sted.

Artiklen fortsætter under annoncen

75 procent af salget går til velgørenhed

Prisen pr. buket er 100 kr., hvoraf omkring 75 kr. ubeskåret går til det lokale hjælpearbejde. De 25 kr. dækker udgiften til blomster og vase. Alt i alt er der 41.850 kroner til velgørenhed.

Lions Als er en af fem Lions-klubber i Sønderborg kommune.

Lions adskiller sig fra mange andre hjælpeorganisationer ved, at der bruges nul kroner på administration. Den smule, organisationen har, betales via medlemmernes kontingent.

“Det er en virkelig dejlig aktivitet at bringe bloster ud og det er en stor glæde og inspiration for os, at vi sætter ny rekord hvert år. Sidste år solgte vi 460 buketter – i år blev det 558. Vi er meget taknemlige for den støtte, der møder os, når vi kommer ud for at sælge buketterne. Aktiviteten er rigtig god, fordi den både skaber glæde, når vi møder op hos køberne med buketterne – de bliver i godt humør over den farvestrålende forårshilsen – og senere igen, når vi donerer overskuddet til lokale foreninger eller institutioner. Vi har for eksempel støttet familieprojekter på Misbrugscentret, SSP-arbejdet, gadesygeplejersker og Kvindekrisecentret, siger Ulla Holmer, medlem af tulipanudvalget i Lions Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange købere giver udtryk for, at købet af en buket tulipaner, som bliver leveret hos én, er en rigtig dejlig og nem måde at støtte velgørenhed på.

“Ud over de mange butikker, som butikker, restauranter, hoteller og kontorer, der køber buketter, så vil jeg også nævne, at både Danfoss og Linak de senere år har støttet os med store køb. Danfoss køber 100 buketter, som vækker stor glæde, når de fordeles på stuerne på Sønderborg Sygehus og Linak køber 50 buketter, som er fordelt på plejecentrene i Nordborg og Guderup, hvor de også vækker stor glæde og hist og her lidt tårer i øjenkrogene”, siger Ulla Holmer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun lover alle køberne og nye interesserede, at kvinderne fra Lions Als vender iltbage igen i februar næste år for at sælge buketter – til dobbelt glæde.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. januar 2022 Politik, Sønderborg

Jesper Larsen vil arbejde for at børn trives

24. januar 2022 Politik

Ved kommunalvalget i november fik Jesper Larsen fra Socialdemokratiet 503 personlige stemmer og de gjorde, at han fik en plads i Byrådet, hvor han er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og medlem af Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. “Jeg er virkelig glad for min plads i Børne- og Uddannelsesudvalget, som jeg mener er et […]

Læs mere...