Lions Broager-Gråsten gav 50.000 kroner fra Oldtimerløbet til foreninger

Foreninger fik penge fra Oldtimerløbet. Foto: Ole Kæhler
Foreninger fik penge fra Oldtimerløbet. Foto: Ole Kæhler
25. maj 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lions Broager-Gråsten har i dag lørdag uddelt de første 50.000 kroner af årets forventede overskud i form af årets Oldtimerpris.

”Vi forventer, at vi i år får et overskud på omkring 250.000 kroner fra Oldtimerløbet”, siger Lions-prøsident Kristian Pallesen til SønderborgNYT.

Fire foreninger og organisationer i lokalområdet med deres virke inden for kultur og det sociale liv i lokalområdet deler de 50.000 kroner.

Gråsten Æblefestival er i gang med et projekt til glæde for børn og arbejder med en plan om at opføre et Æble-legehus for børn, som skal opstilles på havnen og bemales i Gråsten-æblets farver. Donationen er på 10.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cykelfærgens Venner mangler fortsat omkring 100.000 kroner til restaureringen af færgelejet i Brunsnæs og modtager 20.000 kroner fra Oldtimerprisen som et lokalt Lions-bidrag til den fortsatte færgedrift på Flensborg Fjord i sommermånederne.

Broager Skytteforening udfører et stort arbejde for børn, ikke mindst for børn som har svært ved at koncentrere sig. Og den indsats skal nye elektroniske skydeskiver bidrage til at gøre endnu bedre. De elektroniske skydeskiver vil ikke kun vil gavne børnenes skydefærdigheder, men også bidrage til en endnu bedre koncentration i kraft af en interaktiv og engagerende træningsplatform. Skytteforeningen får 10.000 kroner til projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kulturen tilgodeses med støtte til en måske mindre kendt forening i Ladegårdskov uden for Gråsten, nemlig Det lille Teaterhus. Det lille Teaterhus med ca. 40 frivillige modtager 10.000 kroner, som bidrag til fortsat at sikre Det Lille Teater nogle vedligeholdte gode fysiske rammer til at dramatisere vores lokalhistoriske emner som egnsspil.

”Lions Broager-Gråsten takker for forslagene til prismodtagere i år, og vi gør opmærksom på, at vi gerne løbende vil modtage ansøgninger til initiativer, der styrker kulturlivet og det sociale arbejde i lokalområdet”, tilføjer formanden for Oldtimerløbet, Flemming Toft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se billeder fra overrækkelsen.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...