Livestreamningforedrag om ‘Snedige bakterier*

16. oktober 2019 Samfund

Bakterier er ikke bare små encellede kræ. De danner organiserede samfund med avancerede arbejdsfordelinger, konkurrence, krig, alliancer, elektriske ledningsnet og massekommunikation. På biblioteket i Sønderborg kan du tirsdag den 22. oktober høre om gode og onde biofilm samt besynderlige elektriske bakterier.

Arrangementet er en livestreaming af et offentligt foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenens foredragsholdere er Rikke Louise Meyer, lektor i mikrobiologi og Lars Peter Nielsen, professor i mikrobiologi, skriver biblioteket i Sønderborg

Bakteriers beskedne størrelse gør at de fleste mennesker nok tænker på dem som simple, encellede organismer. Men på samme måde som vi mennesker indgår i fællesskaber, der er afgørende for vores overlevelse som individer, gør bakterierne det også. Kigger man nærmere på disse mikroorganismers liv, åbner der sig en verden hvor millioner af bakterier lever i organiserede samfund med arbejdsfordeling, konkurrence, krig, og alliancer.

Forskning i bakterier

Hør om de problemer som bakterier skaber for læger og patienter når det er nødvendigt for os at få indopereret implantater – fx tænder, knæ eller hofter. Hør også om hvordan forskerne nu bruger nanoteknologi til at slå infektioner omkring implantater ned, og om hvordan elektriske bakterier viser helt nye måder at leve på ved at sende en elektrisk strøm fra den ene til den anden ende af bakterien.

Foredraget viser ny viden om hvor snedigt bakterier formår at indrette sig med hinanden og hvordan det ændrer vores forståelse af naturen og muligheder for at kontrollere og anvende bakterier.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk