LO og FTF kan fusionere og blive en ny stærk stemme for lønmodtagerne

9. februar 2018 Erhverv

LO og FTF har fredag besluttet at indkalde til ekstraordinære kongresser 13. april for at beslutte, om der skal stiftes en ny fælles hovedorganisation for 1,5 mio. lønmodtagere.

I løbet af de seneste to år har en fælles politisk styregruppe mellem LO og FTF udarbejdet et forslag til grundlag for en eventuel ny hovedorganisation.

Styregruppen afsluttede sit arbejde i december 2017. Fredag har LOs hovedbestyrelse og FTF’s Forretningsudvalg drøftet grundlaget og besluttet at indkalde til ekstraordinære kongresser for at beslutte, om der skal stiftes en ny fælles hovedorganisation for 1,5 mio. lønmodtagere.

Begge ekstraordinære kongresser finder sted den 13. april, og her skal det besluttes, om der skal stiftes en ny hovedorganisation med virkning fra 1. januar 2019.

“Forbundene og hovedbestyrelsen i LO har haft en god debat om grundlaget for en ny hovedorganisation. Jeg synes, vi er nået frem til et stærkt grundlag for at beslutte, om vi skal etablere en ny hovedorganisation for lønmodtagerne i Danmark,” siger LOs formand Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

“Det er en historisk mulighed for fagbevægelsen. Lønmodtagerne i Danmark kan få en meget stærk stemme – med en solidarisk vision og en handlekraftig organisation,” siger FTFs formand Bente Sorgenfrey.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...