Lønmodtagernes Garantifond dækker ikke BIOS-redderes lønkrav

7. september 2016 Erhverv

Region Syddanmark har ad omveje hørt, at Lønmodtagernes Garantifond er begyndt at sende breve til de tidligere medarbejdere i BIOS.

I brevene afviser fonden at dække medarbejdernes lønkrav fra BIOS-tiden.

Region Syddanmark er ikke blevet kontaktet af garantifonden, men regionen garanterer, at redderne under alle omstændigheder får de penge, de har krav på.

Begrundelsen fra Lønmodtagernes Garantifond skulle angiveligt være, at regionsrådet dagen før konkursen har truffet beslutning om at arbejde for at hjemtage ambulancedriften i tilfælde af konkurs – og åbent har kommunikeret om det, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Yderligere skulle det være en begrundelse, at regionen aktivt har kommunikeret med medarbejdere mv. i forbindelse med konkursbegæringen.

“Regionsrådet har tidligere besluttet at dække medarbejdernes lønkrav, hvis Lønmodtagernes Garantifond ikke dækker. Så det vil vi selvfølgelig gøre. Men vi er forundrede over garantifondens afgørelse – hvis det, vi har hørt, er sandt. Selvom regionsrådet dagen før konkursen traf politisk beslutning om at arbejde på at hjemtage ambulancedriften i tilfælde af konkurs, er hjemtagelsen først sket efter intense forhandlinger med såvel Rabobank/DLL som kuratellet efter selve konkursen. Jeg kan derfor ikke genkende billedet af, at det hele skulle være tilrettelagt på forhånd. Jeg håber, at Lønmodtagernes Garantifond også har gennemtænkt de politiske konsekvenser for fremtidige udbud”, siger regionsrådsrådsformand Stephamie Lose i pressemeddelelsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...