Lønmodtagernes Garantifond dækker ikke BIOS-redderes lønkrav

7. september 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Region Syddanmark har ad omveje hørt, at Lønmodtagernes Garantifond er begyndt at sende breve til de tidligere medarbejdere i BIOS.

I brevene afviser fonden at dække medarbejdernes lønkrav fra BIOS-tiden.

Stephanie Lose.lover at tidligere BIOS-reddere får deres løn.

Stephanie Lose.lover at tidligere BIOS-reddere får deres løn.

Region Syddanmark er ikke blevet kontaktet af garantifonden, men regionen garanterer, at redderne under alle omstændigheder får de penge, de har krav på.

Begrundelsen fra Lønmodtagernes Garantifond skulle angiveligt være, at regionsrådet dagen før konkursen har truffet beslutning om at arbejde for at hjemtage ambulancedriften i tilfælde af konkurs – og åbent har kommunikeret om det, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Yderligere skulle det være en begrundelse, at regionen aktivt har kommunikeret med medarbejdere mv.

Artiklen fortsætter under annoncen

i forbindelse med konkursbegæringen.

“Regionsrådet har tidligere besluttet at dække medarbejdernes lønkrav, hvis Lønmodtagernes Garantifond ikke dækker. Så det vil vi selvfølgelig gøre. Men vi er forundrede over garantifondens afgørelse – hvis det, vi har hørt, er sandt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom regionsrådet dagen før konkursen traf politisk beslutning om at arbejde på at hjemtage ambulancedriften i tilfælde af konkurs, er hjemtagelsen først sket efter intense forhandlinger med såvel Rabobank/DLL som kuratellet efter selve konkursen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg kan derfor ikke genkende billedet af, at det hele skulle være tilrettelagt på forhånd. Jeg håber, at Lønmodtagernes Garantifond også har gennemtænkt de politiske konsekvenser for fremtidige udbud”, siger regionsrådsrådsformand Stephamie Lose i pressemeddelelsen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Kommunes tilladelse til biogasanlæg i Kværs er ophævet

19. april 2021 Erhverv

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter miljøbeskyttelsesloven og ophæver Sønderborg Kommunes afgørelse af 27. juni 2019 om miljøgodkendelse og VVM-tilladelse for opførelse og drift af et biogasanlæg i Kværs og hjemviser sagen til fornyet behandling. Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. ”Vi modtog fredag afgørelsen fra […]

Læs mere...