Lørdag den 25. september er der Robotdag i Universe

18. september 2021 Erhverv
High5Girls. Pressefoto
High5Girls. Pressefoto

I Universe kan gæsterne lørdag den 25. september opleve en robotdag for hele familien med workshops, der indeholder avancerede robotaktiviteter, men også mere simple aktiviteter alle kan være med til. Gæsterne kan deltage i en robotkamp, bygge deres helt egen robot og lære en masse om robotter.

På dagen kan de også møde et stort antal udstillere, der er robotentusiaster på både professionel og hobbyplan. En af dem er Marianne Andersen fra High5girls, der er en forening, hvis formål blandt andet er at inspirere unge kvinder på 13-19 år til at tænke teknologisk innovativt, skriver Universe i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er superglade for, at Universe har inviteret High5Girls til parkens Robot Festival. I vores forening arbejder vi med at gøre piger interesserede i robot-teknologi, og det er den erfaring, vi vil bringe til Robot Festivalen. Vi tager også vores kvindelige rollemodeller med, så børnene kan møde virkelige robot-ingeniører. Vi glæder os rigtig meget”, siger Marianne Andersen, stifter af foreningen High5Girls.

På robotfestivalen har alle de besøgende store muligheder for selv at få robotterne og opbygningen af teknologien bag dem i hænderne på workshops og hos de forskellige udstillere, som blandt andet SDU og Robot Nordic. Hos Robot Nordic kan man udfordre sig selv sammen med en ’Dobot’ der kan flytte karameller og måske kaste sig ud i selve programmeringen af Dobotten. Der er også ’Robot Games” hvor gæster skal styre robotterne i Robot Sumo, kontrollere en ’Robot Bob’  i et bobspil og en robotkamp. Teknologiskolen stiller også op med en workshop, hvor man kan bygge Børsterobotter og Lopperobotter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle udstillere og workshops har åben fra kl. 10:00 til 17:00 på dagen, der kan dog forekomme pauser.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 Politik, Gråsten

Nu skal der laves en bystrategi for Gråsten, Rinkenæs og Egernsund

19. oktober 2021 Politik

Sønderborg Kommune tager fat på sin femte bystrategi og denne gang er det borgerne i Gråsten, Rinkenæs og Egernsund, der inviteres til at deltage i arbejdet med at definere deres byområdes identitet og potentiale – og udpege den fremtidige retning for byområdets udvikling. Kommunen forsøger på flere forskellige måder at få input fra borgerne: Det […]

Læs mere...