Lørdag er dagen hvor badesæsonen begynder

4. juni 2021 Samfund

Grundlovsdag, på lørdag, begynder årets badesæson, og Sønderborg Kommune inviterer alle en tur med i vandet. Samtidig indledes en aktiv sommer, hvor Naturvejlederne i Sønderborg Kommune giver mulighed for at deltage i hele 60 natur- og miljøformidlingsaktiviteter.

I Sønderborg Kommune er der særligt fokus på 24 af områdets mange strande. Her måles badevandets kvalitet og der holdes øje med strandens kvalitet. I år er ni strande er udpeget som Blå Flag-strand – en internationalt anerkendt certificering.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De ni strande ligger fordelt i hele kommunen og fortælle hver sin helt egen historie om naturen, kysten og området. De er alle et besøg værd. Vi kan godt være stolte over at bo et sted med så smuk natur og så mange dejlige strande. De er med til at skabe rammerne for det gode liv”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Sidste år havde kommunen otte Blå Flag-strande. Den niende, der er kommet med i år, er Egernsund Strand. De lokale kalder stranden, som ligger smukt mellem Egernsund og Marina Minde, for ”Lågmaj”. Stranden har lækker sandbund med lidt spredt ålegræs på bunden. Det er en rigtig naturperle med udsigt over Flensborg Fjord til Rinkenæs og Holnæs i Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen

På alle Blå Flag-strande er der rent badevand, livrednings- og førstehjælpsudstyr, natur- og miljøformidlingsaktiviteter, information om miljøforhold og naturområder, toiletfaciliteter, affaldsfaciliteter, affaldssortering og informationstavler.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...