Lørdag er der fernisering af kunstdesignet picture.This

19. september 2020 Kultur

I dag er de fernisering af kunstdesignet picture.This ved Gråsten Landbrugsskole i Fiskbæk  – skabt af den tyske billedkunstner Chili Seitz. Kunstdesignet er det 2. af i alt 7 kunstdesigns, der er udviklet specifikt til dette nøje udvalgte sted i Sønderborg Kommune.

Chili Seitz’ værker bevæger sig mellem installation, udformning af rum og skulptur. At samle, stille noget over for noget andet og at fremstille nye sammenhænge – er en strategi, som Chili Seitz anvender i sine altid nye undersøgelser. Det offentlige rum og den urbane sammenhæng spiller en vigtig rolle i hendes arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter Genforeningen besluttede man, at landmændene i Sønderjylland skulle lære den danske måde at drive landbrug på. Derfor oprettede man Gråsten Landbrugsskole på en af hertugen af Augustenborgs avlsgårde, Fiskbæk. Der var afgjort en grænse og en forskel dengang, mellem hvad man mente var specifikt dansk og tysk. I dag samarbejder skolen med tyske landbrugsskoler.

picture.This er et kunstdesign, hvor kan se to rektangler, som griber ind i hinanden, og som man så kan se igennem og sanse landskabet bagved – som indrammet i et billede. Gennem midten af hvert billede løber der en linje. Linjeføringen viser grænselinjen mellem Danmark og Tyskland, som den var før 1920, og som den er i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstdesignet er en del af Sønderborg Kommunes fyrtårnsprojekt Sønderborg Spejlinger 2020 og er støttet af FABRIKANT MADS CLAUSENS FOND.

SønderborgNYT sendte direkte fra fernisering på SønderborgNYTs Facebookside som du finer her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk