Lørdag indvies Frydendal på Kær Vestermark

2. maj 2022 Samfund
Frydendal. Pressefoto
Frydendal. Pressefoto

Den store forvandling af Kær Vestermark til Center for Verdensmål er i fuld gang. Området omfatter bl.a. tre gårde, hvor Frydendal på Skydebanevej indvies på lørdag. Gården er stedet, hvor naturvejlederne fremover har deres base. Ud over centret vil naturskolerne i Gråsten og i Nørreskoven fortsat være vigtige aktiver i naturvejledernes arbejde.

”Naturvejlederne er vigtige, når vi sætter bæredygtighed i fokus, og når vi arbejder med at gøre FNs 17 verdensmål til hverdagsmål. Det handler bl.a. om, at børn og unge får verdensmål ind i deres liv som helt naturlige være- og handlemåder. Vores naturvejledere løser opgaven fantastisk, og jeg glæder mig over, at de nu får bedre rammer at arbejde, udvikle og planlægge i”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Naturvejlederne har allerede nu en kæmpe fanskare, også af voksne, som tropper op over alt, hvor der er tilbud om at gå, dykke, fiske, dissekere, lave mad og alverdens andre ting, og med de nye rammer er der basis for at nå endnu flere, og de muligheder er jeg sikker på, naturvejlederne vil gribe med åbne arme”.

Sammen med naturcenterleder Andreas Hermann og formand for Udvalget for Bæredygtighed og Landdistrikter, Tom Hartvig Nielsen, vil han stå for talerne ved indvielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover kan arrangementets gæster fra kl. 10 til 13 glæde sig til at undersøge livet i vandhullet ved naturcentret, sætte brændemærker i bålfade, dissekere forskellige dyr i centrets grovkøkken, bage pande-, æblekager og snobrød over bål, løbeture i naturen og rundvisning i området.

Man kan også se plancher og høre om hele området, om gården Frydendal, dens historie og renovering efter bæredygtige principper og om naturvejledernes arbejde året rundt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Sønderborg

Ukrudtsbrænder er forklaringen på brand i grantræ

23. maj 2022 112

Søndag ved middagstid lykkedes det en 47-årig mand på Vølundsgade i Sønderborg at slukke en mindre brand i et grantræ, som stod tæt på et hus. “Det var den 47-årige selv, der var årsag til branden og det skyldes uforsigtig omgang med en ukrudtsbrænder”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. “Selvom manden selv […]

Læs mere...