Lohff Management fortæller om salg af virksomhed og om chancen for at blive selvstændig.

5. marts 2021 Erhverv

I Sønderborg har vi mange virksomheder, der enten står over for et generationsskifte eller hvor tiden er inde til afhændelse af forskellige årsager, skriver Lohff Management Consultants A/S.

Mange direktører eller funktionschefer går samtidig i det stille og tænker på, om de ikke skal skifte status fra at være ansat til at blive selvstændige med egen virksomhed. Springet vil for de fleste være stort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meget stort – og næsten en uoverkommelig tanke, når først spekulationerne er begyndt at løbe. På den anden side er der også nogle der grundet overvejelserne kommer til en afklaring, men spørgsmålene er naturligvis mange.

Tilsvarende er spørgsmålene mange for de selskabsejere der igennem spekulationer og drøftelser med de nærmeste, er kommet til den afklaring, at tiden er inde til at afhænde hele eller dele af virksomheden.

Typiske virksomheder der vil være til salg i Sønderborg-området vil være:

Den veldrevne virksomhed

Ejeren er tilfreds, men på vej til den tredje alder. En ny ejer eller medejer vil ofte kunne tilføre virksomheden nye initiativer og nye forretningsområder, og den nuværende ejer får kapitaliseret hele eller dele af virksomhedens værdi.

Den stagnerende virksomhed

Ejeren har tidligere drevet virksomheden fornuftigt, men nu viser virksomheden tegn på stagnation. De nødvendige kompetencer for at få virksomheden på ret kurs igen er ikke til stede i virksomheden. En ny ejer eller medejer vil kunne puste nyt liv i virksomheden, men det vil ofte skabe behov for mere finansiering

Virksomheden i vækst

Virksomheden vokser hurtigt – men følger de rette kompetencer med? Derfor en idé at gå efter et langvarigt og udbytterigt kundeforhold ved at undersøge muligheden for at tilføre en ny ejer eller medejer med de rette kompetencer.

Fortrolighed og databaser

Diskretion og fortrolighed er et must når formidlere arbejder med hel eller delvis afhændelse af en virksomhed. Måske endda et livsværk. For vort eget vedkommende er vi derfor særdeles omhyggelige med at sikre en fortrolig og lukket proces, hvor kandidater der modtager materiale om virksomheden skal underskrive en fortrolighedserklæring. Dette er også den typiske rutine generelt for formidlings-selskaber i Danmark.

Hos Lohff Management Consultants A/S har vi en Investor Database, som potentielle investorer kan taste sig ind i og gøre det i fuld fortrolighed. Det enten man er interesseret i at være aktiv investor der ønsker at tage del i ledelsen/være ledelsen, eller blot som passiv investor. Hvad angår selskabsejere der vil gøre opmærksom på, at de har et ønske om afhændelse af deres virksomhed, er det mest normale, at disse ofte selv tager kontakt når de mener, at tiden er moden.

Masser af købere

I Danmark og specifikt i Sønderjylland er der en stor grad af iværksætterlyst og lyst til selv at skabe noget. Derfor er der altid mange potentielle købere i markedet til de virksomheder, der måtte komme helt eller delvist til salg. Finansieringen er ofte en del af den hurdle der skal overkommes, men heldigvis findes der både her i Danmark og i udlandet mange finansielle kilder at låne fra.

En direktør, der går og drømmer om at erhverve sig en virksomhed, behøver bestemt ikke at komme med alle pengene på én gang. Her findes et utal af finansieringsmuligheder, hvor man for ganske få kroner kan få sin drøm opfyldt, blot man er en lille smule risikovillig.

Er man ikke det, så er man måske heller ikke den rigtige til selv at stå i spidsen for en virksomhed!

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...