Lokal analyse af byggeaktiviteterne er ikke mulig

3. maj 2016 Sundeved

“Jeg er nødt til at suspendere analysen af den kvartalsmæssige byggeaktivitet i Sønderborg kommune, da kommunen ikke synes at varetage den fra SKAT pålagte myndighedsopgave med indberetning til Bygnings- og Boligregistret”, siger den person, der gennemgår statistikker for SønderborgNYT. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/02/images-3-2.jpe” alt=”statistik” width=”250″ height=”202″ />

Et eksempel:  Der blev i 1. kvartal givet tilladelse til 919 m² parcelhusbyggeri  og kun påbegyndt 52m²! Desuden er der et byggeri på Johanne Nielsensvej af et nyt parcelhus på ca. 150m².

Nyt spisested på Nørre Havnegade 28, som skal åbne medio juni, er ikke påført byggesag om verserende byggeri i BBR osv. osv.

Det nye Hotel ALSIK ses endnu ikke tilført BBR. Der skal indberettes sagsnumre til BBR allerede ved modtagelse af byggeandragendet.

“Man kan se ud fra de indberettede tal, at niveauet for BBR-datavaliditet nu er under 2008 niveau, hvor kommunen, sammen med andre kommuner, fik påbud fra EBST om at få datavaliditeten på omgangshøjde med det normale”, siger taleksperten.

Dette kommer til at koste både manglende indtægter fra ejendomsskatter samt provenuetab på den kommunale udligning og bloktilskuddene.

Sagen undersøges

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Frode Sørensen er ikke bekendt med, at nybyggeri skal skrives i registret, inden bygningerne er færdige.

“Men det vil jeg undersøge, for selvfølgelig skal Sønderborg Kommune efterleve reglerne på området”, siger Frode Sørensen til SønderborgNYT.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk