– Lokal fødevarestrategi kræver kommunen går forrest

5. august 2016 Sundeved

Future Camp forleden i Lysabild styrkede netværket mellem Sønderborg-områdets fødevareproducenter og andre madaktører. Det er et skridt på vejen i Sønderborg Kommunes nye fødevarestrategi, og flere møder vil følge.

”Vi har hørt mange gange, at vi skal fortælle “Den gode historie” om vores fødevarer, men hvis strategien skal batte noget, så skal kommunen gå forrest i sine egne køkkener og indkøb”, skriver Sønderboprg Kommune i en pressemeddelelse.

Sådan lød det fra en deltager på Future Camp på Lysabild Skole, et led i kommunens nye fødevarestrategi.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Strategien skal styrke kommunen som klimavenligt fødevareområde ved at øge efterspørgslen på lokalt producerede fødevarer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed skal den skabe flere job og øget omsætning, ligesom den skal fremme sundheden og sætte fokus på god madkultur.

Det skal forpligte

Knap 60 fødevareproducenter, frugt- og biavlere, slagtere, kokke, køkkenansvarlige, foreningsfolk, undervisere, butiksdrivende, forbrugere og overnatningssteder var troppet op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også nogle af byrådets politikere var til stede, og de fik noget at arbejde med, da mange deltagere i debatten slog ned på kommunens indkøbspolitik.

”Hvorfor ikke opsplitte udbud i mindre dele og lade flere komme til – gerne lokale, blev der spurgt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og der var stor enighed om, at hvis det skal lykkes at skaffe lokale arbejdspladser via øget efterspørgsel på lokale fødevarer, så skal strategien vise vej til et forpligtende samarbejde mellem kommunen, erhvervslivet og forbrugerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prisen bør ikke være det eneste parameter for indkøb – sundhed, kvalitet og miljøbelastning bør også vægtes”.

Forbrugerne går efter lokale varer

Forskellige indlæg på Future Camp bekræftede, at forbrugerne gerne vil handle “lokalt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt andet fortalte Karsten Hansen fra Brugsen for Als og Sundeved om sine planer. Han er netop tiltrådt som salgschef og ansvarlig for “Lokale Varer” – et nyt tiltag, der skal styrke samarbejdet med lokale producenter.

Flere undersøgelser viser desuden, at forbrugerne prioriterer “lokalt” højt og det bør give medvind til Sønderborgs fødevarestrategi.

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...