– Lokal fødevarestrategi kræver kommunen går forrest

5. august 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Future Camp forleden i Lysabild styrkede netværket mellem Sønderborg-områdets fødevareproducenter og andre madaktører. Det er et skridt på vejen i Sønderborg Kommunes nye fødevarestrategi, og flere møder vil følge.

”Vi har hørt mange gange, at vi skal fortælle “Den gode historie” om vores fødevarer, men hvis strategien skal batte noget, så skal kommunen gå forrest i sine egne køkkener og indkøb”, skriver Sønderboprg Kommune i en pressemeddelelse.

Sådan lød det fra en deltager på Future Camp på Lysabild Skole, et led i kommunens nye fødevarestrategi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Strategien skal styrke kommunen som klimavenligt fødevareområde ved at øge efterspørgslen på lokalt producerede fødevarer. Dermed skal den skabe flere job og øget omsætning, ligesom den skal fremme sundheden og sætte fokus på god madkultur.

Det skal forpligte

Knap 60 fødevareproducenter, frugt- og biavlere, slagtere, kokke, køkkenansvarlige, foreningsfolk, undervisere, butiksdrivende, forbrugere og overnatningssteder var troppet op. Også nogle af byrådets politikere var til stede, og de fik noget at arbejde med, da mange deltagere i debatten slog ned på kommunens indkøbspolitik.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvorfor ikke opsplitte udbud i mindre dele og lade flere komme til – gerne lokale, blev der spurgt. Og der var stor enighed om, at hvis det skal lykkes at skaffe lokale arbejdspladser via øget efterspørgsel på lokale fødevarer, så skal strategien vise vej til et forpligtende samarbejde mellem kommunen, erhvervslivet og forbrugerne. Prisen bør ikke være det eneste parameter for indkøb – sundhed, kvalitet og miljøbelastning bør også vægtes”.

Forbrugerne går efter lokale varer

Artiklen fortsætter under annoncen

Forskellige indlæg på Future Camp bekræftede, at forbrugerne gerne vil handle “lokalt”. Blandt andet fortalte Karsten Hansen fra Brugsen for Als og Sundeved om sine planer. Han er netop tiltrådt som salgschef og ansvarlig for “Lokale Varer” – et nyt tiltag, der skal styrke samarbejdet med lokale producenter.

Flere undersøgelser viser desuden, at forbrugerne prioriterer “lokalt” højt og det bør give medvind til Sønderborgs fødevarestrategi.

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...