Lokalarkiv holder fat i Kystsanatoriets historie

Kystsanatoriet lå tæt ved slottets tårn. Arkivfoto: Ole Kæhler
Kystsanatoriet lå tæt ved slottets tårn. Arkivfoto: Ole Kæhler
3. marts 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Lokalarkivet for Augustenborg og Omegn har den 28. februar fået doneret websiden kystsanatoriet.dk, der fastholder sanatoriets historie. Det er en side, hvor tidligere anbragte børn og personalet har kunnet dele indtryk og historier fra en nu svunden tid.

I dag svarer det lidt til en gruppe på Facebook, hvor medlemmer og følgere kan lave indlæg og lægge billeder op. Kystsanatoriet i Augustenborgs historie strækker sig fra 1899 til 1974.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jette Lillian Ernst og Jeanette Finne startede hjemmesiden for at få kontakt med andre børn, der har haft deres gang der enten som børn eller som personale. De benyttede sig af ugebladene Familie Journalen og Hjemmet til at efterlyse og kontakte andre børn og tidligere personale, skriver Lokalarkivet.

Arkivet, der i dag ligger på Slotsallé – få meter fra Kystsanatoriets placering – har allerede modtaget mange fotos, artikler mm. Der var mange sanatorier i Danmark og her prøver vi at holde fast lidt af historien om deres funktion og virke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arkivet med dets flere end 400 støttende medlemmer takker og første artikel i arkivets Årsskrift for 2024 er netop om ’Kinderheim Sonnenschein’.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...