Lokale partisoldater samlet i Sønderborg

19. juni 2015 Politik

De lokale partifæller til Ellen Trane Nørby, Stephan Kleinschmidt og Benny Engelbrecht havde sikret sig et lokale hver, hvor de kunne følge valgaftenen på tv-skærme. Og i takt med at humøret steg hos Venstre, så dalede det hos Radikale og især Socialdemokraterne.

“Så får vi en ny regering med Lars Løkke som statsminister”, siger en glad Daniel Staugaard, der ikke ser noget IMG_0793problem i, at Lars Løkke kommer i spids for regeringen trods et ganske stort mandattab til Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Hansen fra byrådet er også til valgfest hos sit parti i Café Figo:

“Jeg har ringet og sagt til Jan Rytkjær Callesen, han kommer til Christiansborg. Det kan han simpelthen ikke undgå med den fremgang, der er hos Dansk Folkeparti”, siger Peter Hansen til SønderborgNYT..

Den lokale hovedperson, Ellen Trane Nørby har travlt med mobiltelefon og internettet. Måske satser hun på, at hun får en ministerpost.

Radikale

På Sønderborghus er Stephan Kleinschmidt i selskab med sine Radikale og han har ingen anelse om, om han kommer ind eller ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt fortæller, at Radikale vælgere stemmer på partiet og ikke på de enkelte kandidater, så han må vente på at høre, om han kom med på holdet.

Stephan Kleinschmidt fortæller, at Radikale vælgere stemmer på partiet og ikke på de enkelte kandidater, så han må vente på at høre, om han kom med på holdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Meget tyder på, jeg har fået et godt valg i Sønderborg. Og det er vigtigt at huske på, at man traditionelt stemmer på partiet og ikke på navne i de radikale rækker”, siger Stephan Kleinschmidt til Stephan Kleinschmidt.

Formand for Konservative i Sønderborg, Trine Lindémn, er glad for, at hendes landsformand, Søren Pape kom i Folketinget og at partiets tilbagegang var beskeden.

“Og så håber jeg, at Konservative ikke går med i regering og i stdet begynder at slå et slag for den social-konservative politik”, siger Trine Lindén. Den store fremgang, hvor Dansk Folkeparti tordnede frem, er hun ikke glad for.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De ting, som Dansk Folkeparti står for, stemmer på ingen måde sammen med konservative værdier”, siger Trine Lindén.

Benny Valgbutik

I Bennys Valgbutik er humøret på lavpunktet. Socialdemokraterne er gået frem og Helle Thorning har gjort det godt.

Borgmester Erik Lauritzen giver en partifælle et trøstende knus.

Borgmester Erik Lauritzen  og andre socialdemokrater var ret rystede over valgresultatet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er rystende, der er så mange, der stemmer på Dansk Folkeparti, men det er åbenbart de ting, som DF står for, der passer rigtigt mange danskere rigtigt godt”, siger borgmester Erik Lauritzen.

“Jeg håber virkelig, at Venstre, Socialdemokraterne og Radikale sætter sig sammen og danner regering, så Dansk Folkeparti kan blive sat udenfor”, siger borgmesteren.

Benny Engelbrecht tilbragte ifølge Erik Lauritzen valgaftenen i København.

SønderborgNYT var på rundtur med kamera på valgaftenen – se billederne i galleriet.

galleri

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...