Lokalplan for varehusbyggeri sendes i høring

Center Øst-området er blevet for lille. Arkivfoto
Center Øst-området er blevet for lille. Arkivfoto
10. april 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

En privat bygherre søger om tilladelse til at bygge udvalgsvarebutikker på hjørnet af Grundtvigs Allé og Augustenborg Landevej og området er udlagt til center-område, som en geografisk udvidelse af aflastningsområdet Center Øst.

Der er netop lavet en lokalplan for området og tirsdag blev medlemmerne i Teknik, By og Boligudvalget enige om at sende den i høring

”Center Øst-området er blevet for lille, så nu rykker vi over på en grund på den anden side af Augustenborg Landevej og det er allerede udfordrende med alle de lyskryds, der er på strækningen fra Rutebilstationen og ud til retten”, siger udvalgsmedlem Kirsten Bachmann fra Slesvigsk Parti til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det her er i princippet en udvidelse af Center Øst, og derfor er kravet til butiksstørrelse på minimum 700 kvadratmeter, så vi stadig prioriterer, at mindre butikker skal ligge i Sønderborgs bykerne”, siger Venstres Tage Petersen.

”Vi er med på, at der laves en lokalplan for området, og håber, at den skitserede løsning på trafikforholdene kan fungere – der er i hvert ikke plads til flere lyskryds på Augustenborg Landevej”.

27. maj 2024 Erhverv, Sydals

Generalforsamling: SONFOR fortalte om milliardinvestering og honorarstigning

27. maj 2024 Erhverv

Der var flere emner på bordet til SONFORs generalforsamling i BC Syds lokaler i Mommark og generalforsamlingen var for første gang nogensinde åben for borgerne i Sønderborg, som jo er kunder i firmaet. “I SONFOR har vi sidste år håndteret 71.859 tons affald og heraf er 54,4 procent genanvendt”, sagde bestyrelsesformand Ellen Trane Nørby, som […]

Læs mere...