Lørdag aften slukker Alsion lyset sammen med resten af verden

30. marts 2019 Samfund

Alsion slukker lørdag aften lyset mellem klokken 20.30 og 21.30 for at markere kampen mod klimaforandringerne forårsaget af udslippet af CO2. Markering er en del af kampagnen ’Earth Hour’ som organiseres af WWF over hele kloden.

Handlingen er symbolsk, for skal udledning af CO2 sænkes, skal der satses endnu mere på strømmen i fremtiden, så når lyset slukkes en time lørdag aften, er det for at vise, at den grønne omstilling er noget, vi alle kan tage del i.

SønderborgNYT sender direkte TV fra Havnefronten ved Multikulturhuset fra klokken ca. 20:20, hvor vi interviewer formanden for Dansk Naturfredningsforening i Sønderborg, Birgitte Marcussen, og viser, når Alsion slukker lyset klokken 20:30.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangørerne af ’Earth Hour’ fortæller, at fokus i år er rettet mod klimaforandringernes konsekvenser for natur, økosystemer og dyr. Ifølge WWF er hver sjette art i fare for at uddø på grund af klimaforandringer, og der er brug for, at balancen genskabes, som både dyr, natur og mennesker trives i. Derfor slukkes lyset for at sætte fokus på alt det liv, vi gerne vil bevare, skriver arrangørerne.

#earthhour

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk