Lørdag den 17: Nydamsbåden fejres med prins Joakim og prinsesse Marie

10. august 2013 Kultur

Prins Joachim og prinsesse Marie deltager, og alle er velkomne til stor festdag ved søsætningen af kopien af Nydambåden ved Sottrup Storskov lørdag, den 17. august. Men bilister skal tage sig i agt på de små veje.nb2

 

For 150 år siden – midt i august – blev Nydambåden fra jernalderen fundet og udgravet i Nydam Mose ved Sønderborg. Det er en fejring værd i sig selv. Men når skibet fejres på lørdag, bliver begivenheden så meget desto større, eftersom en rekonstruktion af den 23 meter lange plankbyggede egetræsbåd bliver søsat efter 19 års forberedelse og syv års hårdt slid af frivillige bådebyggere.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Det officielle program begynder kl. 14, når prins Joachim, ledsaget af prinsesse Marie, ankommer for at navngive skibet og klippe snoren over, så det kan glide til søs. Men hele dagen, kl. 10-17, vil der på en markedsplads være information om Nydamselskabet ,  Nydambådens Laug  og Museum Sønderjylland, demonstrationer af håndarbejde og udstillinger med relevans til jernalderen i århundrederne omkring Kristi fødsel. Man kan også købe mjød og mere moderne drikkevarer, ringriderpølser, sandwich, kage og is. Vil man sidde i længere tid, er det en god idé at selv at tage stol med.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Gæster, der på lørdag ankommer i bil, skal være opmærksomme på, at der vil være totalt parkerings- og standsningsforbud på områdets små veje, hvor to biler dårligt kan passere hinanden. Det vil være muligt at parkere ved lejrskolen Solhjem, Snogbækskov 6, og ved Nydamværftet, Sottrupskov 15, hvorfra man kan spadsere, og som reserve bliver der P-pladser i Øster Sottrup, hvorfra man evt. kan komme frem på en medbragt cykel.

nb

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...