Lufthavnen får ekstra tilskud plus penge til driften

24. november 2022 Erhverv

På Økonomiudvalgets møde i går, onsdag, blev det givet grønt lys for, at Bitten & Mads Clausens Fond betaler et ekstra beløb til lufthavnen og til gengæld får en lidt større ejerandel.

“Det handler ikke om, at kommunen sælger ud, men det var det, der skulle til, for at fonden kunne give lufthavnen ekstra penge til at dække udgifterne i forbindelse med Coronaen”, sagde borgmester Erik Lauritzen efter udvalgsmødet.

Han fortæller, at det er sådan i Bitten & Mads Clausens Fond, at når der bruges penge, så skal fonden have noget igen.

Økonomiudvalget nåede også til enighed om, at lufthavnen skal have et driftstilskud over de kommende år.

“Det skal de, fordi vi mener, at der kan komme nogle svære år”, sagde borgmesteren og det bekræftes af Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby:

“Samtidig skal der arbejdes på at få mere aktivitet i lufthavnen, så den ikke skal blive ved med at have penge udefra og der skal gøres en indsats for, at Sønderborg Lufthavn bliver landets første grønne lufthavn”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...