Lugtgener ved biogasanlægget i Glansager og væske løbet ud i kloaksystemet

26. februar 2021 Erhverv
Pressefoto (c) Nature Energy
Pressefoto (c) Nature Energy

Nature Energy oplyser, at der de kommende uger kan forekomme lugtgener hos naboerne omkring biogasanlægget i Glansager grundet en ændring af biogasanlægget:

”I Glansager foretager vi en mindre ombygning af vores biofilter de kommende uger. Det kan resultere i lugtgener nær anlægget”, oplyser Nature Energy der samtidig beklager eventuelle lugtgener.

Nature Energy oplyser ved samme lejlighed, at der ved et uheld er løbet væske ud i kloaksystemet:

”Vi har haft en utilsigtet hændelse ved anlægget, hvor en mindre mængde væske fra vores biogasanlæg ved en fejl er løbet ud i kloaksystemet på grund af en utæt slange og vi har taget de nødvendige forholdsregler og sikret os, at det ikke gentager sig”, skriver Nature Energy, der samtidig dybt beklager de gener, som det kan have forårsaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Biogasanlægget i Glansager blev officielt erklæret for åbent i oktober måned sidste år og behandler 370.000 ton organisk affald om året og producerer 17,5 millioner m³ biogas, som sendes ud i gasnettet, hvor den erstatter almindelig naturgas.

Det er nok til eksempelvis opvarmning af 15.000 husstande.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...