Lukningen af Sønder Havnegader påvirker trafikken andre steder

29. juni 2021 Samfund

Lukning af Sønder Havnegade – fra torsdag og to måneder frem – forventes at påvirke flere af de omkringliggende veje, som vil kunne opleve mere trafik. Der er særlig opmærksomhed på de små, smalle gader bag ved Sønder Havnegade: Brogade, Bagergade, Søndergade, Bjerggade, Æblegade, Mariegade, Sankt Jørgens Gade og Liliegade.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Også andre veje i og omkring Sønderborg midtby forventes at opleve øget trafikpres i en eventuel lukningsperiode. Dette gælder blandt andet Løkken, Lerbjerg, Strandvejen og Kongevej, som dog i højere grad end de ovennævnte gader har størrelse til at kunne optage den øgede trafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der opsættes desuden skilte med omkørsel for turister, der skal fra området omkring Christian den Xs bro til området omkring Sønderborg Slot og retur.

Sønder Havnegade får fra den 1. juli til den 1. september 2021 status som gågade, hvilket betyder, at der ikke kan køres i bil, på motorcykel, knallert eller cykel på strækningen.

Der er tale om et forsøg, der skal give Sønderborg Kommune erfaringer og data om trafikken i midtbyen under lukningen for at tage beslutning om fremtidige status.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årsagen til afprøvningen er ønsket om at udvikle Sønderborg Havn til et vartegn og samlingspunkt for byens borgere samt gæster i Sønderborg-området.

Gaden lukkes ved hjælp af den samme spærringsbom som også anvendes, når der spærres på grund af højvande. Desuden stilles der to bænke i hver ende. Spærringen stilles op torsdag den 1. juli om morgenen og fjernes igen onsdag den 1. september om morgenen.

Under forsøgsperioden vil Sønderborg Kommune og politiet vurdere, hvilke midlertidige tiltag der kan gennemføres for at mindske eventuelt øget trafikpres på blandt andet bymidten.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 112, Sønderborg

Overvågningskameraer må ikke flytte problemerne til andre steder

3. oktober 2022 112

Tryghed i nattelivet er væsentligt for Venstre og derfor har vi støttet opsætning af kameraer på risikosteder, ligesom vi støtter oprettelsen af nattelivszoner, siger politisk ordfører for Venstre i Sønderborgs byråd, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. “Kameraerne kan dog ikke stå alene og en aktiv politi-tilstedeværelse er stadig nødvendig, ligesom der løbende skal følges med […]

Læs mere...