Lystbådehavnenes potentiale skal udnyttes bedre

1. juli 2021 Erhverv

Ellen Trane Nørby og Anni Matthiesen fra Venstre folketingsgruppe og Foreningen af Lystbådehavne I Danmark havde sat hinanden i stævne i Sønderborg Lystbådehavn for at drøfte lystbådehavnenes udvikling og potentialer, men også det stigende bureaukrati og tiltagende myndighedskrav, der gør det særdeles vanskeligt at lave selv mindre tiltag i en havn som f.eks. at udlægge et par ekstra bådpladser.

Det skriver de to Venstre-politikere i en pressemeddelelse.

I det sønderjyske farvand ligger en perlerække af driftige lystbådehavne, velbesøgt af udenlandske lystsejlere, landturister og et aktiv for det lokale erhvervsliv og byerne omkring. Under Corona har de to politikere sammen med andre folketingspolitikere fra Sønderjylland været meget aktive med at finde løsninger for at få udenlandske bådejere til Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Havnene ligger centralt i et ideelt sejlerfarvand og tiltrækker hvert år sejlerturister fra Norden, Tyskland og Holland og målt på overnatninger lægger mere end 14.000 sejlere hvert år til i havnene i Sønderborg området. Derudover er der i dag mangel på bådpladser, ligesom havnene er udflugtsmål for et stigende antal landturister samt nye aktive på vandet som f.eks. standup-padlere.

”Men der er potentiale for meget mere og den medvind havnene i øjeblikket oplever skal udnyttes. Vi ser gerne, at det bliver nemmere at drive og udvikle vores lystbådehavne. I dag tager det måske 3-6 år at få tilladelse til at lave en havneudvidelse, og det koster flere millioner kroner i udgifter til rådgivere, at levere de oplysninger, som myndighederne i stigende grad stiller krav om”, siger Søren Hald, formand for Foreningen af Lystbådehavne I Danmark, der repræsenterer 287 lystbådehavne og marinaer i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores lystbådehavne er en aktiv del af vores turisterhverv. Derfor har Corona-nedlukningen af vores grænser også været en stor udfordring. Havnene tiltrækker hvert år danske såvel som udenlandske turister og lægger kaj til omkring en million overnatninger. Og der er potentiale for vækst, hvis der kan findes politisk opbakning til at fjerne mange af de bureaukratiske og ofte uforståelige regler, der hindrer udvikling, udvidelser, udgravninger mm. Og så skal kommunerne også agere mere erhvervsvenligt og ikke forskelsbehandle havnene”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som Venstres turismeordfører er det en fornøjelse at komme rundt i landet og møde repræsentanter fra de forskellige brancher og få indsigt i de udfordringer, som de har i deres hverdag. Onsdagen bød på besøg på lystbådehavnene i Sønderborg og Høruphav, hvor der især var fokus på de udfordringer og administrative krav, som der er til havnene, når de ønsker flere bådpladser eller anden form for udvikling. Dette er ikke holdbart og noget af det, som jeg ønsker at se nærmere på, når vi starter det nye folketingsår”, siger Anni Matthiesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 112, Sønderborg

Overvågningskameraer må ikke flytte problemerne til andre steder

3. oktober 2022 112

Tryghed i nattelivet er væsentligt for Venstre og derfor har vi støttet opsætning af kameraer på risikosteder, ligesom vi støtter oprettelsen af nattelivszoner, siger politisk ordfører for Venstre i Sønderborgs byråd, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. “Kameraerne kan dog ikke stå alene og en aktiv politi-tilstedeværelse er stadig nødvendig, ligesom der løbende skal følges med […]

Læs mere...