Måske er endnu en undersøgelse af Carl Holst ulovlig

27. juni 2017 Politik

Et flertal af politikerne i Region Syddanmark vil have lavet endnu en advokatundersøgelse af, om der kan rejses erstatningskrav mod den tidligere regionsrådsformand Carl Holst.

Det kan være direkte ulovligt.

Advokatfirmaet Kromann Reumert, Politiet, Rigsadvokaten og Region Syddanmarks jurister har allerede undersøgt sagerne om Carl Holst. Derfor mener Holger Gorm Petersen, regionrådsmedlem for Nye Borgerlige, at sagen er undersøgt til bunds, og at det vil være ulovligt, hvis politikerne bruger penge på endnu en undersøgelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har skrevet et beslutningsforslag til regionsrådet. Han foreslår, de kritiske politikere skal finansiere undersøgelsen med egne midler.

“Man vil igen have undersøgt antallet af aviser, sprogundervisning og coaching til Carl Holst. Det er allerede undersøgt. Det her er en person-hetz. Der er nogen, der har noget i klemme, og det skal gå ud over Carl Holst. Det er usmageligt, og det er simpelthen misbrug af skattekroner. De her politikere beskylder Carl Holst for at have misbrugt midler, og nu vil de selv misbruge skattekroner. Det er ganske enkelt en ulovlig beslutning, som jeg ser det”, siger Holger Gorm Petersen fra Nye Borgerlige i Region Syddanmark til Radio24syv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han bliver bakket op af adjunkt i offentlig ret Frederik Waage fra Syddansk Universitet.

“Hvis det er sådan, at Kromann Reumert og regionens egne jurister allerede har undersøgt de her sager, så forekommer det besynderligt, at det skal undersøges igen. Hvis det er et slag i luften eller for at markere noget politisk, så er det en ulovlig disposition, som politikerne i Region Syddanmark er ved at foretage”, siger Frederik Waage til Radio24syv.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...