Måske har du Sønderborgs allerbedste forretningsidé

22. september 2020 Erhverv

Hvis du arbejder på at udvikle din forretningsidé – eller hvis du har en idé, der bare ligger og rumler i baghovedet, så kan det give rigtig god mening af tilmelde dig Sønderborg Iværksætter Services Iprisen 2020, hvor årets bedste iværksætteridé kåres.

“Der er hele 25.000 kroner til vinderen fra ipnordic og der er 5000 kroner til de fire øvrige finaledeltagere”, siger Steen Bielefeldt fra Sønderborg Iværksætter Service og tilføjer, at præmierne på 5000 kroner kommer fra LY Copenhagen, der selv er udruget hos Sønderborg Iværksætter Service.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandet de iværksættere, som tilmelder sig i tiden frem til den 23. oktober, vælges der ti ud.

“De ti udvalgte får lov til at komme med i et program, hvor de træner i at forklare deres forretningsidé klart, enkelt og tydeligt”, siger Steen Bielefeldt til SønderborgNYT. Midt i november er der semifinaler, hvor de fem finalister bliver fundet.

Mere pitch-træning

“De fem finalister får en fælles dag med en pitch-træner fra ConnectDanmark her i Iværksætter Service”, siger Steen Bielefeldt. Og efter den seance er de alle klar til finalen, som finder sted i foredragssalen på BC Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste års vinder, Philip Staib, fortæller, at det giver rigtig god mening at melde sig til.

“Man får prøvet sin idé af, så jeg anbefaler, at alle der har en, melder sig til. Og det er ikke alene SDU-studerende, der har gode ideer”, siger han.

Philip Staib har forretningsideen Farmer Window, som SønderborgNYT havde med på tv, da han havde vundet prisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bekræfter ideen at være med

“Alene det at jeg kom med i finalen bekræftede, at min idé er god og at jeg vandt er selvfølgelig et endnu større skulderklap”, siger Philip Staib, som skaber gennemsigtighed mellem fødevareleverandører og forbrugere.

Han arbejder på en app, der kan scanne for eksempel en liter mælk eller en pakke æg – og straks er der direkte videoforbindelse til det sted, hvor produktet kommer fra.

“Så kan man se, hvordan dyrene har det”, siger idémanden til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

25.000 kroner mange penge og de er investeret i at udvikle videre på Farmers Window. Og det er hver eneste krone, som Philip Staib har kunnet finde gennem det seneste års tid.

“Lige nu er jeg i gang med at sætte kameraer på på tre gårde, så det går fremad”.

Hvis du vil læse mere eller tilmelde sig, så går du det på Sønderborg Iværksætter Services hjemmeside

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...