Måske har Is-konditoriet Danmarks bedste is

26. juni 2020 Erhverv

Når du køber is i Is-konditoriet i Søndre Havnegade i Sønderborg, så er det frisklavet is, du får i vaflen eller bægeret og der er 32 forskellige smagoplevelser, som alle er lavet helt fra bunden i ‘iskøkkenet’ i baglokalet, at vælge imellem.

“Det er ikke de samme slags is, som står i disken hele tiden. Vi veksler lidt imellem dem og har vel omkring 80 forskellige slags i det hele”, siger Christian Telling, som har Is-konditoriet sammen med sin hustru, Anette.

Is-konditoriet åbnede første gang på Kulturnatten sidste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var en helt forrygende dag, hvor der var masser af liv langs havnen og vi havde virkeligt travlt”, siger Anette Telling, der var stolt over at kunne byde på is af god kvalitet – og også på god kaffe.

Sæsonforretning

“Sommeren er jo der, hvor de fleste synes, det er dejligt med en is og det er også i foråret og om sommeren, vi skal tjene vores årsomsætning – og i år kom Coronaen jo og det kostede os en del – desværre er der ingen hjælpepakker, der holder hånden under små sæsonbetonede forretninger som vores”, siger Christian Telling til SønderborgNYT. I vinterperioden er der weekendåbent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Parret er sikre på, de nok skal komme gennem krisen ved at tilbyde sønderborgenserne rigtigt gode is og krydre det hele med god service.

“Vores is er uden kunstige smage og det er der rigtigt mange, der sætter pris på. Når en kunde bestiller en citron-iskugle, så er der altså i citron i isen. Og handler det om rabarberis, så er der rabarber i isen og så videre”, siger Anette Telling og tilføjer, at der selvfølgelig også tilbydes forskellige islagkager.

Måske landets bedste ishus

Artiklen fortsætter under annoncen

Is-konditoriet er nomineret i en konkurrence om at blive kåret som Danmarks bedste ishus.

“Det er antallet af sms-stemmer, der afgør, hvilket ishus, der løber med sejren og vi håber, at folk gerne vil stemme på os, så vi sammen kan sætte Sønderborg på kortet som en by med fantastiske is”, siger Christian Telling.

Hvis du sætter så stor pris på de gode is i Søndre Havnegade, at du vil stemme på Anette og Christian Tellings Is-konditoriet, så skal  der sendes en sms med teksten: IS 136 til 9245 2404.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herlig beliggenhed

Telling-parret er rigtigt glade for, at det netop er ved havnekajen, de har deres iskonditori.

“Om eftermiddagen er der rigtigt mange, der er ude og gå tur langs vandet – og det samme er der først på aftenen. Mange af dem kommer ind og smager vores is – og som en ekstra seervice, så kan vi dele en iskugle i to, så man kan prøve to smage i stedet for en”, siger Christian Telling og nævner igen, at det er kvalitet og god service, der giver glade kunder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...