Mandag kører FIM-motorcyklisterne fra Sønderborg

25. juli 2022 Kultur
Mandag sætter parret kurs mod Berlin. Foto: Ole Kæhler
Mandag sætter parret kurs mod Berlin. Foto: Ole Kæhler

Efter nogle oplevelsesrige dage i Sønderborg og omegn, så drager de cirka 90 europæiske motorcyklister enten hjem eller videre på nye eventyr. Træffet i Sønderborg, hvor de har haft base på vandrehjemmet på Kærvej er slut. Nogle forlader deres værelser og andre pakker deres telte sammen.

“FIM er den korte version af Fédération Internationale de Motocyclisme og vi laver træf, hvor vi, der godt kan li’ at køre ture og opleve noget, mødes”, sagde Niels Hansen, som har været med til at arrangere træffet i Sønderborg, forleden til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Motorcyklisterne, som blandt andet kommer fra Portugal, Belgien, Holland, Sverige, Norge, Skotland, England og Tyskland fik besøgt MC Kæden i Hardeshøj og de fik set Støvlen på Kær, slottet og Kongeskibet, Støvlen og de fik nydt udsigten fra Hotels Alsik.

Lørdag formiddag var en del af den en tur i Dybbøl Mølle og historiecentret – og søndag deltog en stor del af motorcyklerne i Guderups ringrideroptog. Planen var, at de også skulle køre ‘motorcykelringridning’, men det blev alligevel ikke til noget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu hygger vi os sammen på vandrehjemmet og mandag morgen starter vi motorcyklerne og forlader Sønderborg og Danmark”, sagde et par motorcyklister til SønderborgNYT søndag aften. Parret er Mairi Mac Conneu og Keith Freak.

De begge synes, det har været interessant at være i Sønderborg.

“Vi har snakket med flere lokale mennesker og det er jo sådan vi bliver lidt klogere på andre kulturer”, siger Keith Freak, som har kørt motorcykel siden 1959.

Han fortalte videre, at det er alletiders at være med i FIM, hvor man mødes forskellige steder i Europa.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I FIM handler det meget om det sociale og vi er mange, som kender hinanden og det vi har til fælles, det er, at vi godt godt kan li’ at tage på ture på vores motorcykler”.

Mairi Mac Conneu, som kommer fra Skotland, men nu bor sammen med Keith Freak i England, fortalte, at de et år kørte fra England til Grækenland.

“Vi kom igennem rigtig mange lande og vi fik oplevet rigtigt meget – både på vejen til Grækenland og på turen hjem”, sagde hun og fortalte videre, at de aldrig kører på motorveje, men finder ruter gennem spændende byer og skøn natur.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når vi kører ud af Sønderborg, så er det for at køre til Berlin”, sagde hun.

Du kan SE BILLEDER HER.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...