Mange af de nyuddannede pædagoger havde job inden de sluttede på seminariet

Arkivfoto
Arkivfoto
26. januar 2023 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Lige nu er et kuld nyuddannede pædagoger på vej ud fra seminarierne og langt de fleste af dem har allerede et job – de er nemlig meget efterspurgte i kommunerne, som mangler uddannede pædagoger.

“Kommunerne må i gang med at gøre sig attraktive, hvis de vil have fat i de dygtige pædagoger, som både vil have plads til at bruge deres faglighed og også have en ordentlig løn”, siger BUPLs formand.

Det er er formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune klar over.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er ingen tvivl om, at der ligger en stor opgave i, at kunne rekruttere pædagoger løbende, så vi kan nå vores målsætning om, at 80 procent af personalet i vores dagtilbud er pædagoguddannet”, siger udvalgsformand Jesper Smaling til SønderborgNYT.

“Jeg tror, at målsætningen om at have en høj andel af uddannede pædagoger i vores dagtilbud, kombineret med gode normeringer er med til at gøre Sønderborg Kommune til en attraktiv arbejdsplads. Der skal være rum og mulighed for, at pædagogerne kan bringe deres faglighed i spil”, siger han videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Samtidig skal vi have fokus på, at vores pædagoger har tid til børnene og det arbejder vi aktivt med i Helhedsplanen ’Kvalitet i dagtilbud og skoler’, hvor ’Pædagogen tilbage til børnene’ er en af anbefalingerne”.