Mange vil gøre en forskel for Syddanmarks børn og unge

20. april 2021 Frivillige Skrevet af: Redaktion

Et flertal blandt TryghedsGruppens 260.000 medlemmer i Region Syddanmark valgte ved en afstemning i begyndelsen af året børn og unges trivsel som særligt fokusområde i 2021. Forud for forårets ansøgningsrunde om donationer fra TrygFondens regionale råd i Syddanmark opfordrede rådet derfor alle med gode ideer til at forbedre trivslen blandt børn og unge i Syd- og Sønderjylland samt på Fyn til at søge støtte. Og den opfordring er i den grad blevet fulgt:

“Vi har aldrig tidligere set sådan et omfang af donationsansøgninger på en enkelt runde. Det gælder både i forhold til antallet af donationsansøgninger og det samlede beløb, der er ansøgt om. Det er ganske enkelt rørende og vidner om et fantastisk engagement hos både frivillige, foreninger, organisationer og kommuner, der ønsker at bidrage til, at vores børn og unge trives, tror på deres eget værd og er en del af et positivt fællesskab”, siger Lisbeth Oxholm Andersen, formand for TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver TryfFonden i en pressemeddelelse.

TryghedsGruppens bestyrelse har netop besluttet at tilføre ekstra penge til arbejdet med børn og unges trivsel i Region Syddanmark i år. Dermed har det regionale råd i alt 20 millioner kroner til rådighed til tryghedsskabende aktiviteter i 2021.

“Prioriteringen af børn og unges trivsel er vigtig. Det handler om det enkelte menneske, og samtidig er det en god investering for samfundet med tidlige forebyggende indsatser. Vi er meget taknemmelige for, at så mange har fulgt vores opfordring og søgt midler til nye initiativer og gode projekter”, siger Lisbeth Oxholm Andersen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kommer desværre ikke til at kunne imødekomme alle ansøgninger. Men vi er glade for, at vi helt ekstraordinært kan bruge yderligere fem millioner kroner til vores indsatser i år. Med den ekstra bevilling kan vi imødekomme flere donationsansøgninger til spændende og perspektivrige børne- og ungeprojekter, vi kan sætte egne aktiviteter i gang, og samtidig kan vi fortsat støtte projekter på TrygFondens øvrige fokusområder. Vi glæder os til arbejdet med regionens mange ildsjæle og håber, at vi sammen kan gøre en meningsfuld forskel”, siger Lisbeth Oxholm Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

TrygFonden er i gang med at behandle de mange indkomne ansøgninger fra årets første regionale ansøgningsrunde, der lukkede 1. marts.

Ansøgningerne falder inden for alle TrygFondens 12 fokusområder, men der er særlig overvægt af projekter omhandlende børn og unges trivsel. I alt er der indkommet 289 ansøgninger for et samlet beløb på godt 102 millioner kroner, hvilket er rekordmange og svarer til det samlede beløb, der blev ansøgt om i hele 2019 i Region Syddanmark.

Vi forventer at kunne give svar på de mange ansøgninger omkring 21. juni 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fik man ikke søgt TrygFondens regionale donationspulje i denne omgang, eller er man blandt dem, der får afslag, er der mulighed for at søge midler igen til efteråret.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...