Marinehjemmeværnet og redningshelikopter øver sammen

31. marts 2019 Samfund

Af Bo Bach Jensen

Marinehjemmeværnet Flotille Sønderborg havde lørdag åbent skib på BUDSTIKKEN, hvor et par hundreder gæster lagde turen forbi og for at få et indtryk af, hvordan livet ombord på et hjemmeværnsskib former sig.

Inde i havnebassinnet var John Johansen, motormand ombord på Budstikken, kravlet i en godt isoleret redningsdragt og hoppede ned i det 5 grader varme – eller rettere kolde – vand.

Nu var det så specialisternes opgave at fiske den nødstedte motormand op af vandet ogfå ham ombord i kutterens gummibåd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det så ikke helt elegant ud, da specialisterne hev den nødstedte motormand ombord, men elegance er velsagtens også det sidste man tænker på, når man ligger og plasker rundt i det 5 grader kolde vand.

Efter den øvelse lagde Budstikken fra kaj og satte kurs ud mod åbent vand, hvor de havde et rendevous med en af søværnets store redningshelikoptere ude i bugten, hvor der blev øvet hejs fra agterdækket af kutteren.

På grund af en let dis henover vandet, kunne man desværre ikke følge samspillet mellem besætningen på hjemmeværnskutteren og søværnets helikopterpiloter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gæsterne ombord på hjemmeværnskuttren, oplevede dog øvelsen helt tæt på.

Hvis du har lyst til at blive en del af marinehjemmeværnets fælleskab og være med til at gøre en forskel, kan du skrive en mail til Bo Plett på: hvf136-rekspeck1-1@hjv.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...