Måske en god idé at supplere vildsvinehegnet med et fluenet

7. januar 2019 Erhverv

Det kan være, at de danske politikere nu vil overveje at bygge et fluenet rundt om hele landet eller at svineavlerne sætter et omkring deres gårde.

Et vildsvinehegn nemlig ikke nok til at holde den afrikanske svinepest ude.

Det er kommet frem, at fluer kan smitte med svinepest.

Og fluer – de kan i den grad smitte. Hvis svin æder inficerede fluer, smitter insekterne ligeså effektivt som ved infektion af smitte direkte i blodet.

Vi var målløse over at se, hvor effektivt fluerne smitter, hvis de ædes af grise, siger Rene Bødker, epidemiolog hos DTU til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange vil måske spørge sig selv, hvad der nu skal ske med vildsvinehegnet. Ifølge formanden for LandboSyd skal det hverken forhøjes, droppes eller suppleres af et fluenet omkring Danmark.

“Vildsvinehegnet er kun ét af tiltagene mod den frygtede sygdom. Det vil stadig være med til at mindske risikoen for smitte til Danmark. Det ændrer de nye resultater med fluerne jo ikke på”, siger Mogens Dall til TV Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...