Masser af jobmuligheder for de der kan og vil

12. januar 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Hver tredje virksomhed i Sydjylland har sidste år ansat nyt personale. Det skriver det regionale arbejdsmarkedsråd, RAR Sydjylland.

Og der er allerede nu mangel på både ufaglærte og højtuddannede.

Linak er en af de virksomheder, der ansætter mange højtuddannede. Men det er svært at finde inden for landets grænser. Det er ikke kun ingeniører, Linak mangler, men også it-specialister og marketingsfolk..

“Der er for mange fiskere og for få fisk”, siger Lars Uhd Nørgaard, HR-direktør, Linak. Det går nemlig også godt i resten af Europa og derfor kan virksomheden ikke bare fiske medarbejdere ovre hos naboen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ipnordic i Gråsten udvikler telekommunikation og har ansatte fra Rusland og Brasilien. De har næsten opgivet at finde danske it-specialister og ansætter derfor flere og flere udenlandske medarbejdere.

“Det er på mange måder lettere at ansætte folk, der kender den danske kultur, samfund og arbejdsmarked”, lyder det fra ipnordic.

Arbejdsmarkedsrådet vil fortsætte med at støtte opkvalificeringsprojekter, hvor ledige og  virksomheder finder hinanden og opkvalificeringen målrettes de behov, som virksomhederne har brug for.

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...