Masser af jobmuligheder for de der kan og vil

12. januar 2018 Erhverv

Hver tredje virksomhed i Sydjylland har sidste år ansat nyt personale. Det skriver det regionale arbejdsmarkedsråd, RAR Sydjylland.

Og der er allerede nu mangel på både ufaglærte og højtuddannede.

Linak er en af de virksomheder, der ansætter mange højtuddannede. Men det er svært at finde inden for landets grænser. Det er ikke kun ingeniører, Linak mangler, men også it-specialister og marketingsfolk..

“Der er for mange fiskere og for få fisk”, siger Lars Uhd Nørgaard, HR-direktør, Linak. Det går nemlig også godt i resten af Europa og derfor kan virksomheden ikke bare fiske medarbejdere ovre hos naboen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ipnordic i Gråsten udvikler telekommunikation og har ansatte fra Rusland og Brasilien. De har næsten opgivet at finde danske it-specialister og ansætter derfor flere og flere udenlandske medarbejdere.

“Det er på mange måder lettere at ansætte folk, der kender den danske kultur, samfund og arbejdsmarked”, lyder det fra ipnordic.

Arbejdsmarkedsrådet vil fortsætte med at støtte opkvalificeringsprojekter, hvor ledige og  virksomheder finder hinanden og opkvalificeringen målrettes de behov, som virksomhederne har brug for.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk