Masser af MG-biler på Als på lørdag

10. august 2015 Sundeved

MG Car Club Denmark, er værter for det 13. internationale MG-Als-Løb, som naturligt nok holdes i de smukke omgivelser her på Als, som arrangørerne glæder sig til at vise de mange gæster fra ind- og udland.

Privat foto

Privat foto

Artiklen fortsætter under annoncen

Løbets startes fra Euromaster på Nørreløkke i Sønderborg, som lægger plads til start stedet for løbet lørdag fra kl. 9-11. Klubben har i det hele taget igen i år kunnet glæde sig over velvilje fra erhvervslivet i Sønderborg og omegn.

Mange spændende MG sportsvogne er tilmeldt det store internationale træf. Her ventes gæster fra både Holland og Tyskland og der er her gode muligheder for at se ypperlige eksempler på godt bilhåndværk og MG-typer, der ellers er sjældne her i landet heriblandt ZA, ZB, YA, MGA, MGB og Midget, samt de noget nyere modeller MGF der i dag ”kun” har mellem 10-20 år på bagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

1864 er tema for lørdagens MG Als Løb 

Temaet for 2015 er planlagt at skulle fokusere på 1864, hvad der skete, stederne der skete afgørende ting, samt måske prøve/deltage i nogle aktiviteter relateret til hvad der skete.

For de Danske deltagere vil der formodentlig nok være en særlig interesse til stede for at komme ”on site”, idet der i efterårets løb på DR 1 har været vist Ole Bornedals film, 1864.

Privat foto.

Privat foto.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi planlægger at starte fra Sønderborg og på turen besøge stederne Dybbøl, Gammelmark, overgangsstederne ved Sottrup Storskov og Solhjem. Slagmarken Kær Halvø er en meget vigtig del at få med og vi vil så følge ”flugt ruten” helt til Høruphav og Kegnæs hvor de Danske soldater forlod Als.

Foreningen ”Jyske Landsoldater” kendt fra mange TV indslag og events i området har været behjælpelige og vil også deltage i selve lørdagens arrangement for at sætte ekstra krydderi på dagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Turen vil denne gang foregå som kørsel i et ottetal, hvor bilerne krydser hinanden omkring middag ved frokost pausen ved historiske Rønhave på Arnkil hvor bilerne også vil kunne besigtiges under pausen

MG Als løbet er arrangeret af en gruppe lokale mennesker der er med i organisationen MG Car Club, der er en interesseorganisation for entusiaster af folk med interesse for MG Sportsvogne og deres historiske baggrund.

Privat foto.

Privat foto.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ca. 2000 medlemmer i Danmark og 20.000 medlemmer i Europa. Alle foreninger/klubber i Europa bliver indbudt, og der er de sidste mange arrangementer her på Als lykkedes at samle ca. 100 køretøjer der repræsenterer mærkets primære historie fra 1928 – 1980.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...