Masser af orkestermusik til Ringriderfesten

13. juni 2013 Uncategorized

Den Kongelige Livgardes Tambourkorps, Sønderborg Garden, The Band og The Bournemouth Concert Brass, Silkeborg Blæserne, The Pipes and Drums of The Scots Guards Association, The Honourable Artillery Company Band & The Band of The Royal Yeomanry, Danfoss orkestret, Sønderborg Pipes and Drums, Ringriderfestens Herolder, Copenhagen Showband og Aarhus Postorkester er de orkestre, som underholder publikum i løbet af de fire dage, hvor Sønderborg står i ringriderfestens tegn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammenlagt tæller orkestrene 340 musikere. Det er det største antal nogensinde til en ringriderfest i Sønderborg – men det er jo også 125 års jubilæum.

Britisk militærmusik i kombination med tonerne fra de skotske sækkepiber har gennem mange år været et af Ringriderfestens sikre vartegn. Også i år er det lykkedes at fastholde traditionen, men udfordringen bliver større og større for hvert år, da antallet af militærorkestre er på retur, og fordi orkestrene også har forpligtelser ved arrangementer på de britiske øer.

Publikum kan opleve orkestrene i optoget fra Sønderborg Slot til Ringriderpladsen både fredag og søndag, på Sønderborgs centrale pladser, og ved den store koncert lørdag på Rådhustorvet.

Derudover deltager flere af orkestrene som en del af underholdningen ved Herrefrokosten mandag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk