Matematik: Sygepleje-studerende får en hånd fra VUC

22. januar 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

VUC Syd tilbyder FVU Matematik-kurser målrettet specifikke brancher/områder. FVU Matematik består af to trin på 30-60 timer pr. trin. Den mulighed greb en gruppe af de sygeplejestuderende fra Sønderborgs sygeplejeskole.

Kira og Julie har fået styr på matematikken. Foto: VUC

Kira og Julie har fået styr på matematikken. Foto: VUC

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har haft lidt svært ved matematikken, og nu skal jeg ruste mig til eksamen.

Siger Julia Flemm Larsen, som er elev på Sygeplejeskolen i Sønderborg og sammen med resten af sit hold, skal hun i 10. modul til eksamen i Farmakologi. Her er der fuld skrue på matematikken, for det er vigtigt at lære, præcis, hvordan man beregner medicinmængder til patienter i alle størrelser og aldre.

– Vi fik et tilbud om ekstra matematik, og det var et tilbud jeg klart ville tage imod. Vi har otte timers undervisning om medicin-regning, og hvis man har lidt svært ved det, så er det ikke meget tid, siger den 25-årige sygeplejeskeelev.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hendes medstuderende Kira Steffensen tog også imod tilbuddet om ekstra matematik, hvor en VUC Syd lærer har undervist i alt 16 elever.

– Det har været rigtig godt, for vi har kunnet fokusere på præcis dét, vi har brug for at lære til vores fag. At undervisningen kommer så tæt på virkeligheden som muligt, siger Kira Steffensen.matematik

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne er to og et halvt år inde i deres uddannelse, og for flere af dem er det nogle år siden, folkeskolen blev afsluttet.

– Siden har jeg taget en sproglig handelseksamen, og dér var der ikke matematik. Så på det her kursus var det vigtigt for mig, at vi lige startede med at få de grundlæggende matematiske begreber på plads, siger Kira Steffensen.

Undervisningen har fundet sted på Sygeplejeskolen og har varet otte uger. En del af undervisningen var tilrettelagt som fjernundervisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

24. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Glade gymnaster på gulvet i Sydjysk Sparekasse Skansen

24. februar 2024 Kultur

Det var tæt på 400 gymnaster, der var på gulvet i Sydjysk Sparekasse Skansen fredag aften, hvor flere sønderjyske gymnastikhold – der alle er en del af DGI – var samlet for at vise, hvad de har arbejdet på gennem efteråret og vinteren. “Jeg vil gerne byde Jer alle velkommen til voksentræf”, sagde Helle Matthies […]

Læs mere...